Cea mai bătrână oaie din lume a murit din cauza caniculei

Publicat: 16 02. 2012, 10:02
Actualizat: 17 02. 2012, 18:06
Cea mai bătrână oaie din lume, potrivit Guinness Book, a murit la vârsta de 23 de ani și șase luni, din cauza unui puternic val de căldură care afectează sud-estul Australiei, a anunțat, marți, proprietarul acestui animal, citat de AFP.

Cea mai bătrână oaie din lume, potrivit Guinness Book, a muritla vârsta de 23 de ani și șase luni, din cauza unui puternic val decăldură care afectează sud-estul Australiei, a anunțat, marți,proprietarul acestui animal, citat de AFP. În ciuda eforturilorfăcute pentru a o ajuta să suporte temperaturile ridicate, oaiaLucky a murit la vârsta de 23 de ani, șase luni și 28 de zile, la ofermă din statul australian Victoria, a precizat proprietarul ei,Delrae Westgarth.

Lucky ajunsese până la o vârstă neobișnuit de mare pentru ospecie de animale a cărei speranță de viață medie este de 10 – 12ani. „Am dus-o în șopronul unde a crescut, unde am instalat unaparat de aer condiționat pentru a o ajuta să reziste, dar, dinpăcate, ea nu va mai împlini 23 de ani și șapte luni”, a declaratDelrae Westgarth pentru postul de televiziune ABC.

Lucky a intrat în Guinness Book în septembrie 2007, la vârsta de21 de ani, cinci luni și trei zile. În satul ei natal, Lake-Bolac,unde trăiesc aproximativ 250 de persoane, Lucky devenise oadevărată celebritate. Lucky, care a fost înmormântată la rădăcinapomului ei preferat, a fost hrănită cu biberonul în primele luni deviață, deoarece mama ei a abandonat-o la naștere.

Mediafax