DEZVĂLUIRI. Cine este bărbatul împușcat de polițiști. Este „teroristul” care a intrat intenționat cu mașina în poarta de la Palatul Victoria!

Publicat: 22 04. 2020, 09:46
Actualizat: 22 04. 2020, 10:00

Bărbatul ucis de polițiști în incinta unui hotel din București este un fost jurnalist care, în 2016, a fost reținut după ce a intrat intenționat cu mașina în gardul de la Palatul Victoria. Instanța îl obligase la tratament medical de specialitate.

Victima polițiștilor este Alexandru Gâzdac, adică același bărbat care, în anul 2016 a intrat intenționat cu mașina în poarta principală de la Palatul Victoria.

În momentul în care a fost imobilizat , acesta și-a strigat numele și a spus că gestul său a fost „un manifest cu privite la amenințările teroriste asupra României”. După ce a fost supus unui control psihiatric, acesta a fost obligat de instanță să urmeze un tratament de specialitate.

Potrivit unor surse din Poliție, în jurul orei 4.00, paznicul hotelului Monte Carlo a anunțat disperat, prin numărul de urgență 112, că un bărbat aproape dezbrăcat, care ar deține un apartament în cadrul hotelului respectiv, încearcă să îl omoare.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști ai Secției 5, care au găsit la fața locului un individ îmbrăcat numai în lenjerie intimă, care agita o foarfecă. Extrem de violent, acesta l-a rănit pe unul dintre agenți, după care a luat-o la fugă pe scări.

Câteva etaje mai sus, acesta a fost ajuns din urmă și a încercat să lovească din nou, moment în care a fost împușcat, după ce polițiștii au tras șase focuri de armă. Rănit în zona pieptului, acesta a fost transportat urgent la Spitalul de Urgență Elias, însă medicii nu au reușit să-l salveze.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.