Este incredibil ce face această mașină de poliție în secunda următoare. Șefii, obligați să reacționeze dur

Publicat: 27 09. 2017, 17:45

Mașina de la Poliția Municipală Galați a fost fotografiată de un fotograf amator atunci când trecea cu mașina peste banda continuă, pe o stradă foarte aglomerată din oraș.

Imaginile au ajuns pe internet și de aici în atenția șefilor Poliției Galați, care au solicitat o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„A început ancheta internă. Analizăm fotografiile, vorbim cu cei implicați. Mașina aparține Secției 5 Poliție Galați. La finalul anchetei vom dispune măsurile legale”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul șef al IPJ Galați, comisarul șef Cornel Mototolea.

Agentul de poliție care conducea mașina poate fi pedepsit conform Statutului polițistului, dar și în baza Codului Rutier. El poate primi de la o mustrare verbală până la amânarea avansării în grad.

De asemenea, pentru virajul pe banda continuă, șoferul poate primi șase puncte de penalizare și nouă puncte de amendă, adică 1.305 de lei.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, un polițist local din Galați a fost filmat când taie linia continuă dublă, iar imaginile au ajuns pe Internet. În urmă cu mai puțin de trei săptămâni un incident asemănător a avut loc pe șoseaua de centură a orașului Galați. Atunci, o mașină de Poliție a încălcat linia continuă, deși în apropiere exista un sens giratoriu. Polițistul aflat la volan a fost trimis în fața Comisiei de Disciplină și acum își așteaptă pedeapsa.