Fenomen meteo bizar: Gheață albastră în curtea unei familii din Târgu Frumos – FOTO

Publicat: 21 11. 2019, 14:48

Profesorul Silviu Gurlui, de la Universitatea „Al. I. Cuza”, a reușit să recupereze o bucată din gheața albastră, scrie realitateadeiasi.net. Acesta a cântărit-o și a postat-o pe Facebook, alături de un comentariu asupra fenomenului nemaiîntâlnit.

„S-a întâmplat la Târgu Frumos. La ora 14. Un zgomot puternic a zdruncinat solul iar acoperișul a fost străpuns. La nici 7 metri de acest om, un corp de peste 20 cm și greutate mare străpunge acoperișul ranforsat. S-a rupt în bucăți la contactul cu solul afânat. Una din bucăți v-o prezint alăturat. Am recuperat-o. De departe este una din cele mai mari bucăți de gheață ce cade din atmosferă pe sol. De departe este una din ciudățenii atât mărimea dar mai ales culoarea. Una din cele mai mari bucăți de grindină căzută pe Pământ, una s-a înregistrat în 2010 în SUA, avea 20 cm și 500 g.

Fragmentul de gheață „albastră” recuperat are 400 g și 10 cm. La străpungere acoperișului, dimensiunea și greutatea erau cu mult mai mari. Proprietarul afirma că pe acel interval de timp nu s-a auzit niciun avion. Niciun alt zgomot suspect care să preceadă șocul căderii acestui corp de gheață. Teorii vor fi multe. Vom analiza cu mare atenție compoziția chimică. Bucată de gheață putea să rănească grav oamenii dacă îi lovea direct. Bucată de gheață a fost menținută tot timpul la temperatura joasă și am transportat-o în siguranță la Iași. Voi reveni cu date noi”, a scris Gurlui pe Facebook.

foto: Facebook / Silviu Gurlui

foto: Facebook / Silviu Gurlui

foto: Facebook / Silviu Gurlui

foto: Facebook / Silviu Gurlui