În urmă cu un an și jumătate, o bancă din Pitești a fost jefuită sub amenințarea armei. Poliția a arestat un suspect, în timp ce pregătea o nouă lovitură

Publicat: 04 09. 2014, 15:20
Actualizat: 19 05. 2015, 18:47

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliția Argeș, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost reținut de polițiștii din Pitești, fiind suspectat de comiterea unui jaf la o unitate bancară din cartierul Trivale.

Joi, bărbatul va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Conform sursei citate, bărbatul este suspectat că în 8 februarie 2013 a intrat într-o agenție bancară din Pitești, având fața acoperită cu o cagulă și le-a amenințat cu un pistol pe cele două angajate ale băncii, obligându-le să îi dea 17.100 lei, 1.540 de euro și 200 de dolari din casieria băncii.

De asemenea, bărbatul este suspectat de două infracțiuni de tentativă de tâlhărie, ambele petrecute în luna iunie a acestui an. Astfel, el ar fi încercat, prin utilizarea unui pistol de tip airsoft, să tâlhărească un bărbat aflat într-o mașină oprită pe o stradă din Pitești, dar s-a speriat și a fugit în momentul în care victima a ripostat. Totodată, bărbatul este suspectat că în aceeași lună a intrat într-un magazin din cartierul Trivale, unde a amenințat-o pe vânzătoare cu pistol de tip airsoft, cerându-i banii încasați. Și în acest caz el s-a speriat și a fugit.

Cercetările polițiștilor arată, de asemenea, că bărbatul ar fi pregătit comiterea unei alte tâlhării, fiind vizat un oficiu poștal din Pitești. El urma să folosească un dispozitiv artizanal confecționat de el, pentru a-i amenința pe angajații oficiului poștal.

Jaful comis de bărbat în februarie 2013 a avut loc la o filială a BRD din cartierul Trivale din Pitești, iar suspectul a reușit să fugă cu o mașină în care îl așteptau doi complici.