Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova: Cauza probabilă, incendierea intenționată / Clădirea avea autorizație de securitate la incendiu

Publicat: 09 03. 2021, 13:04
Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova: Cauza probabilă, incendierea intenționată / Clădirea avea autorizație de securitate la incendiu

Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova vine după o serie de incendii în mai multe spitale din România, însă în acest caz focul a fost pus intenționat, așa cum o arată o analiză preliminară a autorităților.

În cursul serii de luni, 8 omartie, la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, din Craiova, a avut loc un incendiu în urma căruia mai mulți pacienți și medici s-au autoevacuat. Trei cadre medicale au suferit mai multe traumatisme la membrele inferioare din cauza faptului că s-au aruncat de la înălțime, respectiv etajul 1 al clădirii în care a avut loc incendiul.

Spitalul de Psihiatrie din Craiova avea autorizație la incendiu

În urma incendiului au ars materiale textile (lenjerie de pat, pătura, pernă, saltea, îmbrăcăminte, etc.), covor PVC(linoleum), transformator electric 220V – 24V și s-au degradat tâmplarie PVC ferestre, suprafaţă vitrată (geamuri), zugrăveala încăperilor, camera de supraveghere video, vopseaua uşilor metalice, tavan rigips, corpuri de iluminat (24V), tocăria uşilor, zugrăveala încăperilor învecinate.

De asemenea, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacăra (folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul). O pacientă ar fi dat foc unei saltele cu o brichetă.

O pacientă ar fi declanșat incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Spitalul de Psihiatrie din Craiova deține autorizație de securitate la incendiu din decembrie 2015.

Primarul orașului Craiova, Olguța Vasilescu, a anunțat că vor fi declanșate anchete. Totodată, aceasta a precizat că vrea să afle de ce un pacient avea o brichetă, iar medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internați.

Georgiana Stănescu, corespondent al GÂNDUL la Craiova, a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre incendiu. Aceasta a anunțat că toți pacienții internați la Spitalul de Neuropsihiatrie „sunt în stare bună, doar unii dintre ei au fost speriați în momentul în care au auzit sirenele pompierilor, în momentul în care au văzut că acolo era o intervenție, însă medicii i-au liniștit și sunt în stare bună”.