GÂNDUL LIVE. Georgiana Stănescu, corespondent GÂNDUL Craiova, despre incendiul de la Spitalul de Psihiatrie: Cel mai probabil, pompierii au greșit adresa pentru că cele două spitale sunt în aceeași zonă | VIDEO

Publicat: 09/03/2021, 12:22
Actualizat: 09/03/2021, 13:27

Georgiana Stănescu, corespondent al GÂNDUL la Craiova, a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre incendiul izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din localitate.

Ea spune că în acest moment au fost declanșate mai multe anchete pentru a se afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.

„În acest moment au fost declanșate mai multe anchete. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că a fost declanșată o anchetă tocmai pentru a verifica de ce pacienta respectivă avea o brichetă asupra ei. În paralel, a fost deschisă și o anchetă penală. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova și se fac cercetări pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă”, spune jurnalista.

Cel mai probabil, pompierii au încurcat spitalele pentru că acestea sunt în aceeași zonă

În timpul intervenției, două autospeciale au ajuns la Spitalul de Pediatrie, în loc să ajungă la cel de Psihiatrie, unde izbucnise incendiul.

Georgiana Stănescu spune că este posibil ca pompierii să se fi încurcat, deoarece ambele unități medicale sunt amplasate în zona aceluiași parc din Craiova.

Ea mai spune că o altă posibilitate este ca pompierii să fi înțeles greșit spitalul la care a avut loc incendiul, din cauza zgomotelor produse de autospeciale.

„Pompierii au greșit probabil pentru că ambele spitale sunt în aceeași zonă, cea a Parcului Nicolae Romanescu, doar că se află pe laturi diferite. Unul este în fața parcului, iar celălalt în spate. În plus, este posibil ca din cauza zgomotului autospecialei să nu fi auzit bine «psihiatrie» și să fi înțeles «pediatrie». Trebuie precizat, însă, faptul că două autospeciale au ajuns la adresa greșită, ambele plecate din aceeași subunitate. Cumva, aceste două echipaje erau de sprijin. Primele patru autospeciale chemate la intervenție au ajuns la timp, la adresa corectă și au stins incendiul în aproximativ 20 de minute.

Într-un final, aparținătorii au aflat care este starea de sănătate a pacienților. Medicii au venit aseară și au discutat cu ei. Absolut toți cei internați în Spitalul de Neuropsihiatrie sunt în stare bună, doar unii dintre ei au fost speriați în momentul în care au auzit sirenele pompierilor, în momentul în care au văzut că acolo era o intervenție, însă medicii i-au liniștit și sunt în stare bună. Toți acești pacienți, vorbim de 40 de oameni internați acolo, au fost mutați la alte etaje ale acelui pavilion. Practic, a fost evacuat tot parterul, iar pacienții internați în zona parterului au fost mutați la etajele superioare”, a spus Georgiana Stănescu la GÂNDUL LIVE.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Un incendiu a avut loc luni seară la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, din Craiova. La fața locului au fost trimise două subunități de intervenție. 18 pacienți și 5 cadre medicale s-au autoevacuat.

Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova a fost declanșat după ce o pacientă a dat foc unei saltele. 41 de persoane au fost evacuate la timp. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

Trei medici de gardă, aflați la etajul 1, deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam, suferind răni la membrele inferioare.

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că vor fi declanșate anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie. Edilul șef vrea să afle de ce un pacient avea o brichetă, iar medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internați.

Lia Olguța Vasilescu afirmă că spitalul în care luni, 8 martie, a izbucnit un incendiu, era recent reabilitat.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității. La această unitate sanitară, în toate camerele și pe holuri sunt montate camere de luat vederi”, afirmă Olguța Vasilescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...