Klaus Iohannis, la reuniunea informală de la Ruse cu președinții Bulgariei și Austriei

Publicat: 04 05. 2018, 11:32
Actualizat: 26 03. 2019, 02:35

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile se vor axa pe agenda europeană actuală pentru a facilita unei bune coordonări și cooperări pe parcursul celor trei președinții ale Consiliului UE.

Șeful statului român va exprima, în cadrul reuniunii informale, interesul României de a colaborare cu Bulgaria și Austria pentru atinge obiectivul comun de avansare a agendei europene în interesul cetățenilor. Totodată, Klaus Iohannis, va sublinia că, pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene,România va urmări promovarea unei abordări pragmatice și a unor obiective fezabile, în așa fel încât cetățenii europeni să beneficieze de proiectul european și de rezultatele sale concrete.

Iohannis va participa, alături de omologii bulgar și austriac, la Conferința cu tema „Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării și interconectarea între regiuni” organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse, Republica Bulgaria, conform sursei citate.

De asemenea, cu ocazia reuniunii informale de la Ruse, șeful statului român va avea întâlniri bilaterale cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, și cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, în care vor fi abordate aspecte care țin de agenda bilaterală, europeană și regională de interes comun.