La ce concluzie au ajuns experții din Polonia după ce au studiat cazul trenului-fantomă al naziștilor descoperit de vânătorii de comori

Publicat: 31 08. 2015, 18:48

Istoria localității Walbrzych din vestul Poloniei a fost marcată, decenii la rând, de legenda trenurilor naziste pline cu aur. Oficialii sunt 99% siguri că un tren ascuns a fost descoperit recent de vânătorii de comori.

„Trenul are o lungime de o sută de metri și este protejat. Faptul că este blindat indică importanța lui. Nu știm ce este în tren. E posibil să fie echipament militar, dar și comori, tablouri și documente de arhivă”, a declarat Piotr Zuchowski, directorul responsabil cu conservarea descoperirilor de pe teritoriul Poloniei, care activează în cadrul ministerului de cultură.

Potrivit Business Insider, unul dintre bărbații implicați în ascunderea trenului nazist ar fi divulgat secretul legat de locul respectiv pe patul de moarte.

Specialiștii în istoria castelului Ksiaz, fortăreața lui Hitler din apropierea tunelului, pe care Fuhrerul a dorit să o transforme într-o bază pentru operațiunile din Europa de Est, cred că în rețeaua subterană se află cel puțin două trenuri naziste încărcate cu comori.