La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 28 de grade Celsius

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 26 02. 2012, 05:20
Temperatura înregistrată, miercuri dimineață, la Miercurea Ciuc, a fost de minus 28 de grade Celsius, mercurul termometrelor indicând o valoare cu zece grade mai scăzută decât în ziua precedentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Temperatura înregistrată, miercuri dimineață, la Miercurea Ciuc,a fost de minus 28 de grade Celsius, mercurul termometrelorindicând o valoare cu zece grade mai scăzută decât în ziuaprecedentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit meteorologului de la stația Miercurea Ciuc, TankoKaroly, temperatura minimă s-a înregistrat în jurul orei 6.30, laMiercurea Ciuc.

„La răsăriul soarelui au fost consemnate minus 28 de grade înaer și minus 30 de grade Celsius la sol. Răcirea bruscă atemperaturii, cu zece grade Celsius față de minima înregistratămarți, a apărut pe fondul creșterii presiunii atmosferice”, aprecizat Tanko.

Celelalte stații meteo din județ au consemnat temperaturi deminus 23 de grade la Joseni, minus 19 grade la Toplița, minus 17grade la Bucin și minus 10 grade la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit sursei citate, temperaturile vor scădea până la valorisimilare și în noaptea de miercuri spre joi.

Minima absolută a lunii februarie în județul Harghita, de minus35 de grade Celsius, a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul1987.

Mediafax