Luată de viitură în timp ce-și salva animalele din curte. Un sat din Hunedoara a fost măturat de apele scurse de pe un versant

Publicat: 31 07. 2018, 23:43
Actualizat: 02 10. 2018, 15:22

O rupere de nori a provocat inundații de proporții în satul Basarabasa, din comuna Vața de Jos. O mașină luată de ape s-a oprit într-un copac, un alt autoturism a fost avariat și mai multe gospodării au fost afectate. O bătrână de 70 de ani care încerca să-și adăpostească animalele speriate, care se agitau în curtea casei, a fost măturată de ape și și-a pierdut viața.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda, a confirmat corespondentului Mediafax, că femeia de 70 de ani din satul Basarabasa a murit înecată.

„Sunt inundatii în trei localități din comuna Vața de Jos, în urma unei ploi torențiale. Apa a intrat în mai multe gospodării. În cel mai scurt timp, au ajuns în zona afectată de inundații 46 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara și ai Stației Brad, care au început operațiunile de evacuare a apei cu două motopompe de mare capacitate și șase motopompe transportabile,” a declarat corespondentului Mediafax, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Timp de o oră, nordul și vestul județului Hunedoara s-au aflat sub cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

O rupere de nori a provocat inundații de proporții, marți, în localitatea Basarabasa, din comuna Vața de Jos.

O mașină luată de ape s-a oprit într-un copac, un alt autoturism a fost avariat și mai multe gospodării au fost afectate.

„La Basarabasa au fost mai multe autoturisme luate de viitură. (…) Primele centralizări arată că torentul a intrat în 120 de curți și beciuri și a luat mai multe autoturisme. A fost vorba despre o inundație generată de o scurgere masivă pe versanți, care s-a retras în totalitate din zona afectată”, a precizat Anemona Doda.

Foto/video: ISU Hunedoara