Maia Sandu: Când moldovenii vor spune că vor unirea cu România, acest lucru se va întâmpla

Publicat: 28 04. 2022, 16:52
Actualizat: 28 04. 2022, 16:57
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova / Sursa: Administrația Prezidențială a Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, joi, despre unirea țării pe care o conduce cu România. Liderul de la Chișinău a subliniat că „unirea este un lucru pe care îl pot decide cetăţenii”.

Noi suntem o ţară democratică şi asemenea decizii le iau doar cetăţenii într-un mod democratic. Când poporul va spune că vrea acest lucru, acest lucru se va întâmpla. Atât timp cât poporul nu spune că vrea acest lucru sau nu există o masă critică care să susţină acest deziderat, atunci…”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Maia Sandu, despre situația din Transnistria: ”Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”

Situație din ce în ce mai tensionată în regiunea transnistreană, acolo unde – luni și marți – au avut loc mai multe explozii ”suspecte”, iar autoritățile de la Tiraspol au ridicat nivelul de alertă teroristă la ”roșu”. În contextul în care Rusia este acuzată că poate pun la cale ”mutări” prin intermediul cărora să poată interveni militar în Transnistria, așa cum s-a întâmplat în regiunea Donbas din Ucraina, din ce în ce mai multe voci susțin că o altă filă a unui scenariu războinic întocmit la Kremlin este pe cale de a se scrie.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a convocat – marți – o ședință a Consiliului Suprem de Securitate, iar ulterior a declarat că ”exploziile din regiunea transnistreană sunt intenții de escaladare”.

Sursa acestor tensiuni, a mai spus Maia Sandu, o reprezintă forțe din interiorul regiunii transnistrene care sunt ”forțe pro-război și care sunt interesate să destabilizeze situația în regiune”.