Marcel Ciolacu, mesaj de apreciere către Administraţia SUA odată cu ADOPTAREA Strategiei privind Marea Neagră

Publicat: 11 08. 2023, 12:52
Actualizat: 11 08. 2023, 12:53

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit ambasadorului James O’Brien, coordonatorul Biroului pentru aplicarea Sancţiunilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA, pentru sprijinul administrației SUA în asigurarea securității Mării Negre. 

În contextul recentelor atacuri ruseşti asupra unor obiective de infrastructură din Ucraina, situate în apropierea graniței cu România, Marcel Ciolacu a salutat decizia partenerilor strategici din SUA de a adopta Strategia privind Marea Neagră. Totodată premierul a reiterat deschiderea Guvernului României de a conlucra strâns cu SUA în perioada următoare pentru realizarea obiectivelor strategiei, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

România ajută la exportul grânelor din Ucraina

Șeful Guvernului a reafirmat decizia României de a sprijini Ucraina pentru continuarea exporturilor de cereale către pieţele globale, după decizia unilaterală a Federaţiei Ruse de a nu prelungi Iniţiativa privind Cerealele la Marea Neagră şi a prezentat măsurile complexe implementate de Guvern pentru îmbunătăţirea conectivităţii transfrontaliere cu Ucraina, ceea ce a contribuit la creşterea capacităţilor de tranzit la punctele de frontieră dintre cele două state.

Comisia Europeană a estimat că peste 65% din produsele exportate prin intermediul coridoarelor de solidaritate în luna iunie au fost transportate de-a lungul coridorului Dunării.

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Ucraina stabilește o nouă rută a cerealelor, prin apele teritoriale ale României: ”O minimizare a riscurilor”

România, rută vitală pentru CEREALELE ucrainene. Situația din Marea Neagră ar fi destul de „albastră”, potrivit ministrului de Externe, Odobescu