Medvedev acuză Bucureștiul că dorește crearea unei noi „Românii Mari”

Publicat: 25 06. 2022, 18:49
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei

Dmitri Medvedev a acuzat puterea de la București că dorește să creeze o „nouă Românie Mare”, avertizând că vor fi consecințe pentru Republica Moldova, dacă se va întâmpla acest lucru.

În cadrul unui interviu pentru agenția de presă TASS, Medvedev a declarat că intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu este posibilă. În plus, el a acuzat oficialii români că „fac dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp și că au intensificat eforturile de a prelua în mod „legal” țara.

Acesta a subliniat că vor exista consecințe pentru Moldova, printre care scumpirea energiei și întreruperea altor resurse.

Reacția Kremlinului, după ce Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de candidat oficial la UE: O chestiune internă a Europei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, că decizia Uniunii Europene (UE) de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat oficial este o chestiune „internă” a Europei.

Acesta a afirmat, în cadrul unui briefing cu jurnaliștii, că este greu ca relațiile Rusiei cu blocul comunitar să fie deteriorate mai mult decât sunt deja.

„Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme nouă și mai multe probleme în relațiile acestor țări cu noi”, a adăugat el, potrivit The Guardian.