Fostul președinte rus Dimitri Medvedev: „Nu mai avem niciun motiv să negociem cu SUA în acest moment. Ar fi rău pentru Rusia”

Fostul președinte rus Dimitri Medvedev: „Nu mai avem niciun motiv să negociem cu SUA în acest moment. Ar fi rău pentru Rusia”
Dmitri Medvedev – fost președinte al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova | Foto - Profimedia Images
Publicat: 20/06/2022, 16:36
Actualizat: 20/06/2022, 16:37

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a susținut, luni, că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul în ceea ce privește dezarmarea nucleară și că ar trebui să aștepte până când americanii vor implora negocieri cu ei. Medvedev chiar sugerează că SUA ar trebui să „cerșească” discuții privind armele nucleare.

„Nu mai avem nicio relație cu Statele Unite, acum. Relațiile noastre sunt la zero grade pe scala Kelvin. Nu mai avem niciun motiv să negociem cu ei în acest moment. Ar fi rău pentru Rusia. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem cu ei”, a scris Medvedev pe Telegram.

Încă de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Dmitri Medvedev, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a început să se pronunțe tot mai vehement și să facă declarații din ce în ce mai exagerate.

De asemenea, acesta declarase anterior că „îi va face să dispară pe degenerații care vor moartea Rusiei”, i-a numit „fani ai lebărului, spaghetelor și broaștelor” pe liderii german, italian și francez care au vizitat Kievul și a amenințat frecvent cu utilizarea armamentului nuclear.

Rusia și Statele Unite controlează aproximativ 90% din focoasele nucleare ale lumii, cu aproximativ 4.000 de focoase fiecare în stocurile lor militare, potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani, citată de Reuters.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult