MIHAELA URSULEASA A MURIT. Artista trebuia să concerteze la București

Publicat: 03 08. 2012, 10:35
Actualizat: 25 06. 2013, 16:31

Pianista MIHAELA URSULEASA A MURIT joi, într-o cameră de hotel din Viena, informația fiind confirmată de agentul său, Andreea Butucariu, pentru site-ul artsjournal.com.

MIHAELA URSULEASA (33 de ani), născută la Brașov, a absolvit Conservatorul din Viena cu Magna cum Laudae, după opt ani de studiu. Fiica unui lăutar de etnie romă, MIHAELA URSULEASA a început să cânte de la vârsta de 5 ani, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său. La 13 ani, MIHAELA URSULEASA a primit o bursă de studii la Viena, după ce a fost remarcată de dirijorul Claudio Abbado, la un concurs din Italia unde pianista luase premiul al doilea.

În 1999, MIHAELA URSULEASA a câștigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale, „Clara Haskil în Elveția.

Dirijorul Cristian Mandeal a declarat că, în ultima vreme, MIHAELA URSULEASA avea grave probleme gastrice, iar, înainte de unul dintre concertele pe care le-au susținut împreună, artista nu a putut să mănânce absolut nimic. Cristian Mandeal a precizat că vestea că MIHAELA URSULEASA A MURIT a picat „ca o bombă”.

Vestea morții MIHAELEI URSULEASA s-a răspândit la început pe Facebook, iar gândul a anunțat informația citându-l pe Paavo Jarvi, colaborator al MIHAELEI URSULEASA.