Mihaela Ursuleasa a murit. Pianista a fost găsită într-o cameră de hotel din Viena

Publicat: 03 08. 2012, 10:34
Actualizat: 03 08. 2012, 12:12

Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, a anunțat agenta sa Andreea Butucariu pentru site-ul artsjournal.com.

Mihaela Ursuleasa trebuia să susțină două concerte la București cu Orchestra Națională de Tineret care au fost anulate din cauza stării de sănătate a artistei.
O declarație completă urmează să fie publicată vineri dimineață.

Vestea morții pianistei Mihaela Ursuleasa s-a răspândit joi pe Facebook, anunțul inițial fiind făcut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei.

Născută la Brașov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.

Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani aceasta a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său.
La vărsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câștigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia..
În 1999 a câștigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale „Clara Haskil” în Elveția.

Stabilită la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetițe, Ștefania.

Ana Borlescu, ana.borlescu@mediafax.ro