Minea, președintele Romalimenta: ANSVSA a fost atacat pentru a fi distrus.

Publicat: 13 03. 2013, 22:43
Actualizat: 29 07. 2014, 21:24

Președintele interimar al ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a convocat miercuri o conferință de presă ad-hoc la care i-a invitat și pe președintele Romalimenta, Sorin Minea și președintele Asociației Patronală Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, tema fiind scandalul laptelui infestat cu aflatoxină.

Fiecare dintre cei trei oficiali avea în față câte un pahar de lapte din care au băut din timp în timp, în fața camerelor de luat vederi și a fotoreporterilor. 

În opinia lui Sorin Minea, ANSVSA a fost atacat în ultimele zile „pentru a fi distrus”, fiind de părere că „se încearcă convingerea populației că o inspecție de stat nu își face datoria”.

„Poate că asta se și dorește, (ANSVSA n.n.) să nu își mai facă datoria”, a comentat Minea. 

Vicepreședintele ANSVSA a menționat că a fost desemnat de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, să asigure interimatul până la stabilirea noului președinte al autorității. Premierul Ponta a anunțat miercuri schimbarea președintelui autorității sanitare veterinare, Mihai Țurcanu,  șeful Guvernului fiind nemulțumit de modul în care Țurcanu a gestionat criza laptelui infestat.

„Trebuie să avem încredere în industria noastră alimentară, care este o industrie performantă. (…) Putem să asigurăm hrană sănătoasă pentru populație”, a spus președintele interimar al ANSVSA.

Mănăstireanu a declarat miercuri dimineața că Laboratorul de Referință din București a confirmat suspiciunea privind depășirea nivelului maxim de aflatoxină pentru încă două probe de lapte provenind de la alte două ferme mici din țară. Numărul total al suspiciunilor confirmate a ajuns astfel la șapte: două unități de procesare și cinci ferme de colectare.