Mona Pivniceru: Statul de drept e posibil să aibă probleme din cauza duhurilor necurate care au bântuit prin vară

Publicat: 14 11. 2012, 13:15
Actualizat: 19 05. 2015, 20:10

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a declarat că statul de drept este posibil să aibă probleme din cauza „duhurilor necurate care au bântuit prin vară”. Potrivit acesteia, viitorul Raport MCV va fi unul negativ, chiar dacă justiția, în elementele de structură, va avea o evaluare pozitivă. Ceea ce va trage în jos țara noastră sunt „duhurile necurate din vară”, cele care se asociază cu statul de drept.

Ministrul Justiției a precizat că viitorul Raport nu va fi unul dezastruos pe zona de care răspunde ministerul. Ea a adăugat că nu poate fi analistul activității Parlamentului, deși orice hotărâre judecătorească ar trebui respectată. „Nu m-am ocupat nici de răspunsurile Camerei Deputaților și nici de cele ale Senatului”, a declarat la Digi 24 ministrul.

Mona Pivniceru a spus că există două termene pentru publicarea următorului Raport pe justiție: luna decembrie sau luna martie a anului viitor.

„ANI face parte din Mecanismul de Cooperare și Verificare ca o condiționalitate. Activitatea ANI nu e în măsura mea să o comentez. Dar în mod cert este una din instituțiile monitorizate cu trend pozitiv în mecanism”, a subliniat Pivniceru.