Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN! – VIDEO

Publicat: 14 01. 2021, 12:35
Actualizat: 14 01. 2021, 12:40
Nicușor Dan anunță: Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN! / Sursă FOTO: captură Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în cadrul ueni conferințe de presă care a avut loc joi, 14 decembrie, faptul că instituția pe care o conduce intenționează să cumpere ELCEN. 

Nicușor Dan a subliniat faptul că există toate instrumentele necesare pentru ca această achiziție să fie realizată.

Nicușor Dan: „Este nevoie de acordul CGMB și al Guvernului”

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. Avem instrumentele să-l realizăm. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de mult timp. Avem instrumentele să-l realizăm, există disponibilitatea. Este nevoie de acordul CGMB și al Guvernului prin MF și Ministerul Energiei. Sunt foarte optimist că această preluare va avea loc”, a declarat Nicușor Dan.

Compania ELCEN anunța la sfârșitul anului trecut că pierderile din rețeaua de termoficare s-au triplat în ultimii 4 ani și sistemul învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii. Compania prezintă scuzele pentru bucureștenii care se confruntă cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură.

Potrivit reprezentanților companiei, s-a atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că nerealizarea la timp a lucrărilor de reparații și modernizare a dus la o degradare constantă a sistemului și la o creștere explozivă a pierderilor în rețea. Astfel, conform ELCEN, pierderile s-au dublat în 2020 față de 2019 și s-au triplat față de 2016.

Nicușor Dan s-a întâlnit în luna septembrie a anului trecut cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu. Cei doi au abordat problema termoficării, despre care Nicușor Dan a spus că „este întro situație foarte dificilă.” Potrivit lui primarului Capitalei, problemele legate de apa caldă și de căldură se pot rezolva doar prin punerea împreună a celor mai bune idei și soluții.

„Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”, scria Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook la sfârșitul lunii septembrie.