NUȚU CĂMĂTARU S-A PREDAT

Publicat: 14 05. 2012, 13:36
Actualizat: 14 05. 2012, 15:29

Nuțu Cămătaru, dat în urmărire internațională, s-a predat astăzi la arestul Poliției Capitalei. El a venit însoțit de câțiva prieteni și de fiul său, minor, cu care s-a îmbrățișat înainte să intre în arest.

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, era dat în urmărire generală pentru că nu a fost găsit de polițiști la adresele cunoscute de domiciliu. Instanța supremă a stabilit ca definitivă condamnarea sa la 6 ani de închisoare, pedeapsă pe care Nuțu a ispășit-o deja. Conform avocaților săi, Nuțu Cămătaru trebuie să ceară acum constatarea acestui fapt și contopirea pedepselor, lucru care implică faptul ca Nuțu să stea o scurtă perioadă în penitenciar.

La intrarea în arest, Nuțu Cămătaru a declarat că nu avea obligația legală să se predea într-un termen fix, el susținând că nu a depășit 48 de ore de la emiterea mandatului de executare.

„Nu cred că trebuia să se facă așa bahaos prin presă”, a declarat Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru. El susține că tatăl său „s-a predat, era în drum spre aeroport să se predea” și că „dacă era să se sustragă, ar fi fugit demult”.

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost prins de polițiștii germani pe autostrada Passau-Frankfurt, în jurul orei 1.30, în noaptea de sâmbătă. Sile Cămătaru conducea o mașină înmatriculată în Germania, în care se mai aflau alte trei persoane (doi bărbați și o femeie).

Sile Cămătaru a rămas cu pedeapsa definitivă de 13 ani de închisoare, conform deciziei instanței supreme. El a ispășit deja peste 7 ani din pedeapsă, fiind eliberat condiționat pentru bună purtare. Nu este încă clar dacă el trebuie acum să își petreacă în închisoare și restul pedepsei, de aproape 6 ani, însă avocatul său a explicat pentru gândul că va fi nevoie de o perioadă de încarcerare, cel puțin până când Sile va putea cere din nou eliberarea condiționată.

Cei doi frați Cămătaru au fost condamnați, alături de alți apropiați, pentru fapte comise cu violență, proxenetism, cămătărie și trafic de persoane.