Pe străzile din Brașov a apărut acest dispozitiv. Când și de ce trebuie folosit

Publicat: 13 05. 2015, 13:27
Actualizat: 05 08. 2015, 04:15

This browser does not support the video element.

Primele două butoane de panică au fost montate în Centrul Istoric, la Modarom și în Parcul Central, vizavi de Primărie, dar sistemul va fi funcțional începând cu 13 iulie 2015, când e termenul limită de finalizare a proiectului de „Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public și creșterea siguranței publice din Municipiul Brașov”, scrie bizbrașov.ro.

Butoanele de panică seamănă cu un interfon în care este montată o cameră video. Cei care se află în pericol sau vor să sesizeze o situație de urgență în zonă apasă pe acesta și intră automat în legătură cu dispeceratul Primăriei. Ei pot transmite operatorului care este urgența și odată cu apelul, se declanșează și camera, iar persoana respectivă poate fi văzută „live”.

La fața locului va fi trimis un echipaj de intervenție, în funcție de urgența semnalată. „Este un proiect important pentru noi, deoarece prin implementarea lui crește siguranța cetățeanului. Aceasta componentă a proiectului presupune instalarea a 42 de sisteme de panică pentru apeluri de urgență, la care se adaugă 42 de camere video de supraveghere. Zonele vizate sunt zone intens circulate și unde există riscul apariției unor incidente. În acest mod, atât bra­șovenii, cât și turiștii se vor simți în siguranță”, a explicat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Asemenea camere vor fi montate în marile parcuri din oraș și în zona exterioară a Gării centrale, dar și sub Tâmpa. Până acum, au fost instalate 13 din cele 42 de camere.