Pianista Mihaela Ursuleasa a murit

Publicat: 03 08. 2012, 17:30
Actualizat: 27 10. 2012, 23:40

Pe 4 august ar fi trebuit să concerteze la Berlin, în Germania. Pe 2 august însă vestea că Mihaela Ursuleasa, copilul teribil al pianului a murit, s-a răspândit pe Facebook.

Cel care a făcut anunțul a fost Paavo Jarvi, un colaborator al artistei. Potrivit informației postate pe rețeaua de socializare, Mihaela Ursuleasa ar fi trebuit să susțină un concert pe 1 august cu Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal, iar trei zile mai târziu, pe 4 august, în aceeași formulă, un concert la Berlin, în cadrul Young Euro Classic Festival, cel mai prestigios festival european dedicat Orchestrelor Naționale de Tineret.

Din păcate, Orchestra Română a anunțat că artista a anulat concertele din motive de sănătate.

Informația că Mihaela Ursuleasa, 33 de ani, a murit, a fost preluată și de artjournal.com,

Sursa citată notează că nu se cunosc deocamdată cauza și împrejurările în care s-a produs tragicul deces al pianistei internaționale.

Născută la Brașov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena, unde l-a avut drept profesor pe Heinz Medjimorec, și a obținut de-a lungul timpului numeroase premii.

La 13 ani, artista a avut șansa să fie ascultată de dirijorul Claudio Abbado, care i-a oferit o bursă de studii la Viena, asta după ce a câștigat locul al doilea la un concurs de pian în Senigallia.

Momentul decisiv al carierei sale l-a reprezentat câștigarea marelui premiu la una dintre cele mai importante competiții internaționale „Clara Haskil” din Elveția, în 1999.