Pitic îndesat în geamantan, tactică de furat din bagajele călătorilor cu autocarul

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 19 06. 2012, 23:41
O rețea de hoți din Suedia folosește o tactică asemănatoare "Calului Troian" - aceea de a băga o persoana foarte mică de înălțime interiorul unei valize mari, pentru a fura apoi din bagajele pasagerilor autocarelor, relatează Spiegel Online.

 

O rețea de hoți din Suedia folosește o tactică asemănatoare "Calului Troian" – aceea de a băga o persoana foarte mică de înălțime interiorul unei valize mari, pentru a fura apoi din bagajele pasagerilor autocarelor, relatează Spiegel Online.

Șoferul unui autocar al companiei de transport Swebus a declarat că hoții introduc într-o valiză de mari dimensiuni un copil sau un adult mic de înălțime și pun apoi valiza în compartimentul pentru bagaje. Odată ajuns în cala autocarului, cel ascuns în valiză iese și fură din celelalte genți lucrurile de valoare pe care le găsește.

Reprezentanții Swebus au confirmat că din bagajele pasagerilor au dispărut, de două ori luna aceasta, bani și alte bunuri.

Agentul de vânzări al Swebus a declarat că firma își va lua măsuri de precauție suplimentare și va instala camere video in interiorul autocarelor. El a mai adăugat că, cel mai probabil, hoțul a fost introdus într-o geantă pentru echipament de hochei.

O pasageră a cursei Swebus Vasteras ? Stockholm a spus poliției că a văzut, în ziua călăltoriei, doi bărbați punând o geantă foarte grea în compartimentul pentru bagaje. Când a ajuns la destinație, femeii îi lipseau din valiză aparatul foto, o geantă și alte bunuri.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro