Prima zi de minivacanță a venit cu amenzi în Vama Veche: Trei proprietari de terasă au fost sancționați

Publicat: 01 05. 2021, 12:53
Sursă FOTO: Medifax Foto (caracter ilustrativ)

Minivacanța de 1 Mai – Paște a început de vineri, 30 aprilie, iar mulți români au ales să și-o petreacă pe litoral, unii dintre ei optând pentru Vama Veche. Dar și polițiștii s-au pus în mișcare și au dat amenzi din cauza aglomerației.

Polițiștii din Vama Veche s-au sesizat din oficiu deoarece la trei terase din localitate era aglomerație, numărul de persoană depășind cu mult limita legală în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, nici distanțarea fizică între persoane nu era respectată iar autoritățile au dat amenzi.

Amenzi la Vama Veche din prima zi de minivacanță

„Poliţiştii constănţeni i-au identificat pe administratorii societăţilor comerciale în cauză, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020. Precizăm faptul că poliţiştii şi jandarmii acţionează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru prevenirea faptelor antisociale”, transmite IPJ Constanţa.

Minivacanța de Paște a început pe 30 aprilie și durează până pe 3 mai, a doua zi de Paște, care este liber de la stat. Oamenii au ieșit din casă pentru a se bucura de zilele libere și pentru a se relaxa după luni de zile în care în multe județe restaurantele și alte localuri au fost închise în contextul pandemiei COVID-19. Unii au optat să meargă pe litoral, alții au ales muntele iar o parte au rămas în localitățile de domiciliu, bucurându-se de un grătar în aer liber sau de o plimbare în parc.

Românii speră că sezonul estival din anul acesta nu va fi cu prea multe restricții, mai ales că premierul Florin Cîțu a anunțat că primele măsuri de relaxare ar urma să fie fie de la 1 iunie. Totuși, autoritățile subliniază faptul că revenirea la normalitate se va face în etape, în funcție de numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19. Totodată, este luată încalcul și varianta în care măsurile de relaxare să fie implentate pe zone, tot în funcție de procentul persoanelor imunizate.