Primăria Capitalei: Calea Victoriei intră „în renovare”. Cât vor costa lucrările care încep din iulie. GALERIE FOTO

Publicat: 18 06. 2013, 14:32
Actualizat: 19 05. 2015, 06:24

Primăria Capitalei anunță că lucrările la Calea Victoriei încep în iulie. Artera va putea fi străbătută la pas de către pietoni, de la Guvern și până la Cheiul Dâmboviței, prin lărgirea trotuarelor.

Proiectul de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei va începe în iulie, după ce va fi dată în folosință porțiunea de bulevard dintre Calea Victoriei și Vasile Pârvan, care se află în prezent în lucru.

Pe Calea Victoriei se va renunța la o arteră de bandă de circulație, care va fi împărțită în mod egal pentru trotuare. Proiectul prevede și amenajarea de spații publice, dar și trasarea de noi piste pentru bicicliști pe carosabil.

Potrivit lui Mădălin Dumitru, directorul Direcției Infrastructură din Primăria Municipiului București, lucrările ar putea începe la finalul lui iulie și că municipalitatea are mai multe variante pentru amenajarea Căii Vitoriei.

„Vom vedea care va fi variantă finală. Primarului General îi va aparține decizia, dacă va fi doar o arteră pietonală sau nu”, a spus Mădălin Dumitru.

Reorganizarea Căii Victoriei costă 8.870.832 euro și pe o bucată importantă va avea doar două benzi de circulație.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care prevede mutarea tranzitului din centrului orașului către inelul median și crearea de zeci de spații și piațete publice, precum și construirea de poduri pentru pietoni și bicicliști și 11 parcări noi.

Trotuarele de pe Calea Victoriei vor fi lărgite și  redate pietonilor

Cum arată Calea Victoriei în planurile Primăriei Capitalei

Porțiunea de stradă din dreptul Casei Vernescu va deveni trotuar//Foto Gandul

Primăria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei