PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi vremea joi și vineri, în București și în țară

Publicat: 30 01. 2013, 15:42
Actualizat: 29 07. 2014, 20:40

ANM a dat PROGNOZA METEO pentru joi și vineri, în București și în țară:

Fii mereu la curent cu starea vremii. Primește zi de zi prognoza meteo din orașul tău.

ÎN ȚARĂ( joi): Vremea va fi caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 și 12 grade și minime între -6 și 2 grade. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații pe arii extinse în nordul, centrul și estul țării și locale în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mixte în Maramureș și Transilvania, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, unde va viscoli sau va spulbera zăpada și va avea intensificări temporare și în restul teritoriului, cu precădere în vest, sud și centru, unde rafalele vor depăși local 45…50 km/h.

ÎN ȚARĂ(vineri): Vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros în nordul și în centrul țării, unde vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, precum și în zona de munte, unde vor predomina ninsorile. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi locale, ziua în sud și est, iar noaptea în special în regiunile vestice. Vântul va continua să sufle tare pe crestele montane și va avea intensificări locale, temporare și în vestul, sudul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREȘTI(joi): Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.