Protest 10 august | Jandarmii au împărțit în Piața Victoriei pliante cu sfaturi pentru protestatari – FOTO

Publicat: 10 08. 2019, 18:36

„Nu uita care este scopul protestului și sancționează orice încercare de confiscare a mesajului tău sau deturnare a acestuia din partea altor manifestanți”, este una dintre recomandările Jandarmeriei.

Fluturașul împărțit de forțele de ordine mai conținer următoarele sfaturi:

„Dacă ești însoțit de copii, protejează-i și ferește-i de zonele foarte aglomerate. De asemenea, ia cu tine sticle cu apă și nu uitați să vă hidratați.

Vrem să fii în siguranță, așa că ferește-te să intri în altercații. Sunt multe camere de luat vederi care transmit live protestul, pentru transparență și siguranță.

Jandarmii sunt acolo pentru siguranța ta și a celorlalți. Cât timp mulțimea protestează pașnic și nimeni nu este în pericol, nu au de ce să intervină. Provocările și atacurile asupra lor nu sunt motivul pentru care ești la protest.

Nu consuma, nu distribui și nu accepta să ți se ofere băuturi alcoolice. Legea adunărilor publice interzice clar acest lucru.

În urma ta ar trebui să rămână idei și mesaje, nu gunoi. Te rugăm ca, la plecare, să depozitezi ambalajele și resturile de alimente în locuri special amenajate”.