Război în Ucraina. Peste 120.000 de ucraineni și-au părăsit țara: „Suntem devastaţi de ceea ce urmează”

Publicat: 26 02. 2022, 12:26
Actualizat: 26 02. 2022, 12:26
Foto: Facebook - Guvernul României

Au trecut doar câteva zile de când Rusia a atacat Ucraina, iar peste 120.000 de ucraineni și-au părăsit ţara până în acest moment, informează agenţia ONU pentru Refugiaţi.

Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiaţi, Kelly Clements, a declarat într-un interviu pentru CNN că situaţia era de aşteptat să se înrăutăţească.

„Acum vedem peste 120.000 de oameni care au plecat în toate ţările vecine”, a spus ea.

„Recepţia pe care o primesc de la comunităţile locale, de la autorităţile locale, este extraordinară. Dar este o situaţie dinamică. Suntem, într-adevăr, destul de devastaţi, evident, de ceea ce urmează”.

Cei mai mulți dintre aceștia se îndreaptă spre Polonia şi Moldova, dar şi spre România, Slovacia şi Ungaria.

Vineri, 25 februarie, froniterele României au fost tranzitate de peste 73.000 de persoane, dintre care 14.188 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 36 % faţă de ziua anterioară).

Mașină cu refugiați ucrainieni, implicată într-un accident în județul Neamț. Șoferița a adormit la volan

O mașină înmatriculată în Ucraina, care transporta mai mulți refugiați cetățeni ucraineni, între care și trei copii, a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier, în județul Neamț. Autoturismul era condus de o femeie, care, din cauza oboselii, a adormit la volan.

Șoferița a suferit o fractură la umăr, în timp ce un tânăr în vârstă de 25 de ani, de soția lui, de 22 de ani și de trei copii, o fată de 15 ani, o altă fată de 7 ani și un băiat în vârstă de 4 ani nu au fost răniți, însă automobilul a fost complet distrus.