REACȚII LA MOARTEA MIHAELEI URSULEASA. „Era o personalitate cu o reală notorietate internațională”

Publicat: 03 08. 2012, 11:05
Actualizat: 03 08. 2012, 11:05

Muzicologul Oltea Șerban-Pârâu a declarat pentru MEDIAFAX că Mihaela Ursuleasa era „un nume de anvergură și o personalitate cu o reală notorietate internațională”, dispariția ei fiind pentru viața muzicală românească o mare pierdere.

„Pentru viața muzicală românească este o mare pierdere, deoarece Mihaela Ursuleasa era un nume de anvergură și o personalitate cu o reală notorietate internațională. Speram să o pot reasculta la Berlin acum, pe 4 august, cu Orchestra Națională de Tineret, în concertul de la Young Euro Classics, dar acest lucru nu se va mai întâmpla, așa că voi rămâne în memorie cu Concertele nr. 2 de Șostakovici și nr. 3 de Beethoven cu care am ascultat-o la Sala Radio în ultimii ani, două experiențe muzicale pe care le voi păstra în memorie prin personalitatea cu totul ieșită din comun a abordării”, a declarat pentru MEDIAFAX muzicologul Oltea Șerban-Pârâu, redactor-șef la Radio România Cultural și director artistic la Orchestrele și Corurile Radio.

Orchestra Română de Tineret participă, în perioada 2 – 5 august, la cea de-a 12-a ediție a Young Euro Classic, cel mai important festival internațional pentru orchestre de tineret, care are loc la Berlin. România participă pentru prima oară la acest festival pe 4 august, în sala mare de la Konzerthaus, cu un concert al Orchestrei Române de Tineret dirijată de Cristian Mandeal și care ar fi trebuit să o aibă ca solistă pe pianista Mihaela Ursuleasa.

Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena, joi, la vârsta de 33 de ani, se spune într-un anunț de pe site-ul dedicat artistei ursuleasa.com.

Cauza decesului nu a fost deocamdată făcută publică.