SAUL BASS. Cele mai cunoscute postere de film realizate de graficianul SAUL BASS

Publicat: 08 05. 2013, 12:54
Actualizat: 29 07. 2014, 20:45

SAUL BASS. Industria cinematografică sărbătorește miercuri 93 de ani de la nașterea lui SAUL BASS, unul dintre cei mai cunoscuți graficieni care s-au ocupat de crearea posterelor pentru filme.

SAUL BASS și-a început cariera în anii ”40, când a început să realizeze diverse afișe pentru peliculele turnate la Hollywood. Adevăratul debut al lui SAUL BASS a avut însă loc aproape 10 ani mai târziu, când talentul său deosebit a fost remarcat  de regizorul Otto Preminger.

Astfel, SAUL BASS a fost solicitat mai târziu să realizeze postere pentru filme precum „Bonjour tristesse” (1958, regia Otto Preminger), „Vertigo” (1958, regia Alfred Hitchcock), „Anatomy of a Murder” (1959, regia Otto Preminger) sau „The Shining” (1980, regia Stanley Kubrick).

SAUL BASS. Astăzi se împlinesc 93 de ani de la nașterea graficianului și realizatorului de filme SAUL BASS

SAUL BASS a realizat afișul pentru filmul „Vertigo” în anul 1958. În anul următor, producția a fost nominalizată la Premiile Oscar a două categorii, însă nu a obținut niciun trofeu.

SAUL BASS a realizat afișul pentru filmul „Bonjour tristesse” în anul 1958. Pelicula inspirată de romanul cu același nume al lui Françoise Sagan i-a avut în rolurile principale pe Deborah Kerr, David Niven, Jean Seberg, Mylène Demongeot și Geoffrey Horne.

SAUL BASS a realizat afișul pentru filmul „Anatomy of a Murder” în 1959, la solicitarea regizorului Otto Preminger.

SAUL BASS a realizat afișul pentru filmul „The Shining” în anul 1980. Pelicula este și astăzi una dintre cele mai bune producții ale regizorului Stanley Kubrick.