Se afla într-un tren care trecea prin Teleorman când a văzut asta. Intervenția lui a făcut diferența dintre viață și moarte

Publicat: 31 12. 2014, 19:20
Actualizat: 31 12. 2014, 20:11

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, Gelu Dragomir, miercuri dimineață un călător aflat în trenul de persoane care circulă între Roșiorii de Vede și București a sunat la 112 și a anunțat că pe un câmp, în apropierea localității Gălăteni, a văzut o persoană căzută în genunchi în zăpadă, care nu se mișca. În urma apelului, reprezentanții ISU au luat legătura cu primăria localității și au plecat către zona indicată.

O volă trimisă de reprezentanții administrației locale a ajuns pe câmpul din apropierea căii ferate, fiind găsit un bărbat în vârstă de 40 de ani, aproape inconștient și necooperant, a cărui temperatură corporală era sub cea normală. Bărbatul a fost luat și dus la sediul Primăriei din localitate, unde un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. Echipajul medical a fost nevoit să taie încălțămintea pe care acesta o purta pentru a-i elibera picioarele care erau degerate de la genunchi în jos. De asemenea, paramedicii au constatat că bărbatul intrase în hipotermie. După ce a primit primele îngrijiri, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Alexandria, unde a rămas internat și a început să își revină.

El a povestit că a plecat miercuri foarte devreme, dintr-o localitate în alta, pe câmp, pentru a ajunge la rude, însă pe fondul unor probleme de sănătate mai vechi și din cauza frigului i s-a făcut rău și nu a mai putut înainta. El nu a putut cere ajutoare pentru că nu are telefon mobil, iar apelul dat la 112 de către călătorul din tren l-a salvat.