Selfie la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Pelerinajul fotografiilor, la Iași. FOTO

Publicat: 13 10. 2017, 11:10

Selfie-ul nu mai e la modă doar printre tineri sau doar în vacanțe ori în timpul liber, ci și la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu telefoanele mobile sau cu tabletele în mâini, zeci de credincioși fotografiază catafalcul, raclele sau își fac selfie după ce s-au închinat.

Credincioșii spun că pozele rămân amintire și le dau putere să înfrunte greutățile vieții.

„Nu le pun pe rețelele de socializare, le țin pentru mine, când mi-e greu mă uit la ele și îmi aduc aminte ce liniște e aici”, a explicat una dintre credincioasele care au făcut selfie la raclă.

„Am venit prima data la Iași, la Sfânta. Sunt din Constanța, i-am făcut poze ca să am amintire, să nu uit cum a fost aici”, a spus o altă femeie.

Alții transmit în direct momentul în care ajung la baldachin și se închină, spunând că în acest fel vin în sprijinul prietenilor pe de facebook, ce nu au avut cum să ajungă la Iași.

„Am făcut live pe facebook ca să vadă și prietenii racla, cei care nu au apucat sa vină să vadă”, a declarat o altă femeie.

La Catedrala Mitropolitană din Iași continuă pelerinajul la racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva, iar până vineri s-au închinat la sfintele moaște zeci de mii de credincioși.

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România, cel de Sfânta Parascheva, a început de marți, ziua de pomenire fiind 14 octombrie.