Sindicaliștii BNS anunță proteste la nivel național, din martie

Publicat: 27 02. 2014, 20:56
Actualizat: 02 10. 2018, 04:26

Sindicaliștii afiliați la Blocul Național Sindical (BNS) vor să organizeze, de la începutul lunii martie, proteste în stradă, la nivel național, acuzând probleme grave ce afectează sectoare-cheie ale economiei pe care Guvernul nu a vrut sau nu a știut să le rezolve.

BNS precizează, într-un comunicat, că va face publice, în cursul zilei de marți, informațiile legate de primul protest, programat chiar în prima decadă a lunii martie, urmând ca datele legate de celelalte acțiuni să fie anunțate treptat, pe măsură ce se definitivează aspectele organizatorice.

„Protestele se vor desfășura la nivel național și vor aduce în stradă lucrători din toate sectoarele economice, deopotrivă din companii private și din societăți/regii/companii etc aflate în portofoliul statului”, se arată într-un comunicat emis de BNS.

Conform sursei citate, decizia de a scoate oamenii în stradă „a fost generată de o serie de probleme grave ce afectează sectoare-cheie ale economiei, probleme pentru care Guvernul nu a știut sau nu a vrut să găsească rezolvare”.

Una dintre aceste probleme, este, potrivit BNS, necesitatea investițiilor în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Pitești – Sibiu.

În acest sens, BNS a explicat că este reprezentantul lucrătorilor din companiile Dacia Renault și Ford Craiova, însă are membri de sindicat și în societățile care produc componente și subansamble auto, iar autostrada Pitești-Sibiu este vitală pentru ca cele două platforme industriale să își mențină un nivel competitiv pe piață și să asigure stabilitatea locurilor de muncă a peste 150.000 de oameni.

Alte motive de protest invocate de BNS sunt: managementul defectuos al Companiei Naționale Poșta Română, „agresiunea publică permanentă” la adresa CEC, „intenția autorităților de a «privatiza» Administrația Portului Constanța și de a crea astfel un spațiu propice pentru creșterea infracționalității economice”, și nerespectarea angajamentelor în ceea ce privește modificarea legislației muncii și a relațiilor industriale.