Stare de alertă în Băile Tușnad. Oamenii nu mai au apă potabilă de câteva zile. Primăria nu are bani să repare o conductă spartă

Publicat: 14 12. 2021, 09:27
Actualizat: 14 12. 2021, 09:44

Staţiunea Băile Tuşnad şi satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, au rămas fără apă potabilă, de mai multe zile, după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart, iar Primăria nu are bani pentru reparații și cere declararea stării de alertă.

Conducta ar trebui reparată pe o porțiune de 20 de metri, dar primăria localității nu mai are fonduri disponibile. Acum firmele care realizează lucrări de acest fel lucrează pe datorie, spune primarul stațiunii Băile Tușnad, Butyka Zsolt, citat de Radio Târgu Mureș.

Până la remedierea situației, apa este pusă în recipiente de 1.000 de litri, care vor fi amplasate în fiecare cartier.

Conform sursei citate, în ultimul an, conductele care alimentează orașul s-au stricat de șapte ori. În acest context, Primăria şi Consiliul Local din Băile Tuşnad au cerut Instituţiei Prefectului declararea stării de alertă.

Toate aceste probleme, spune edilul stațiunii Băile Tușnad, au apărut din cauză că rețeaua a fost reparată acum șapte ani cu fonduri de la bugetul național, dar țeava folosită a fost subdimensionată, iar proiectul inițial nu a fost respectat.