Tăriceanu se opune închiderii Aeroportului Henri Coandă în perioada summit-ului NATO

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 24 07. 2012, 12:08
Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut lui Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, să nu închidă Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni pe perioada summit-ului NATO.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut lui Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, să nu închidă Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni pe perioada summit-ului NATO, ci să direcționeze cursele diplomatice spre Aeroportul Băneasa sau să mențină liberă o pistă a Aeroportului Otopeni pentru aterizarea acestor aeronave, pentru a nu perturba traficul aerian.

Tăriceanu a cerut totodată ca propunerea ca salariații din sectorul public care își desfășoară activitatea în București să aibă zile libere în perioada 2-4 aprilie 2008, pe timpul desfășurării summit-ului NATO, să fie reanalizată și a avansat varianta ca bugetarii să lucreze după sistemul "o zi da, una nu", pentru a nu afecta programul cu publicul. El a apreciat totodată că ar fi necesar un apel către bucureșteni pentru ca aceștia să nu circule cu mașinile personale în perioada summit-ului, ci să folosească transportul în comun sau să evite traseele rezervate coloanelor oficiale.

Aeroporturile "Aurel Vlaicu" Băneasa și "Henri Coandă" Otopeni vor fi închise în perioada summit-ului NATO de la București, operatorii urmând să folosească celelalte aeroporturi din țară, a anunțat, luni, Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Secretarul de stat Antonel Tănase a spus că Bucureștiul va fi un oraș închis în cele trei zile ale summit-ului de la București fiind restricții de circulație și pe DN1.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la București, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai țărilor aliate, în centrul de conferințe al Palatului Parlamentului.