Tragedie fără margini. Tinerii găsiți morți într-o casă din Târgu Jiu, elevi în ultimul an de liceu și urmau să se căsătorească

Publicat: 09 01. 2020, 12:08

Autoritățile au fost sesizate, miercuri dimineața, prin numărul 112 de către o femeie cu privire la faptul că într-o casă situată pe strada Islaz din Târgu-Jiu se află două persoane inconștiente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, Florin Chisim, a declarat că la sosirea echipajului ISU, cei doi tineri nu prezentau semne vitale.

„La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu și două echipaje SAJ, care au constatat că, într-una dintre încăperile locuinței se aflau două persoane, una de sex feminin, de 18 ani, și una de sex masculin, de 20 ani, care nu prezentau semne vitale. Din păcate, toate eforturile echipajelor de intervenție de a-i salva pe tineri au fost în zadar, medicii sosiți la fața locului declarând decesul. Cauza tragediei este în curs de stabilire”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Chisim.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că tinerii s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la o sobă care funcționează cu lemne. Polițiștii fac cercetări la fața locului.

Tinerii erau elevi în ultimul an de liceu la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și se logodiseră de curând.

Urmau să aibă nunta anul viitor. Cosmina Teodora Șomâcu, în vârstă de 18 ani și Marius Iulian Poenaru, de 19 ani, erau din localitatea Tismana.

Primarul orașului Tismana, Marian Silvilescu, a deplâns moartea tinerilor: „Este o tragedie pentru familiile lor și pentru comunitatea noastră”.

Mai mult, conducerea colegiului a precizat că tânăra avea rezultate foarte bune la învățătură.