VIDEO. O asociație pentru protecția animalelor „a deturnat” o dubă în care erau înghesuiți zeci de maidanezi. „Urmau să fie omorâți”. GALERIE FOTO

Publicat: 20 11. 2012, 18:07
Actualizat: 06 07. 2016, 01:37

Urmărire prin trei județe, apeluri la 112 și intervenția poliției. Totul pentru câteva zeci de maidanezi strânși de pe străzile din Botoșani și pregătiți pentru un transport la Constanța, într-o dubă. Reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor s-au alertat în momentul în care câinii au fost „îmbarcați” în vehiculul impropriu transportului de animale, acuzându-i pe proprietari că trimit la moarte patrupedele, deși oficial acestea erau pregătite pentru „adopție”.

Duba a fost urmărită prin trei județe, ca, în cele din urmă, la Roman, să fie oprită de poliție și întoarsă la Botoșani din cauza neregulilor constatate. În momentul în care s-au deschis ușile mașinii, imaginile au fost șocante. Zeci de maidanezi erau închiși într-un spațiu foarte mic.

Potrivit stirileprotv.ro, membrii asociației pentru protecția animalelor pun la îndoială contractul încheiat de Primăria Botoșani cu o firmă din Constanța și susțin că maidanezilor nu li s-a găsit stăpân, ci ar fi urmat să fie omorâți.

„Aveam informații că urmează să fie omorâți”, a spus o reprezentantă a asociației.

Autoritățile neagă însă și spun că transportul s-a făcut în condițiile legii și ar fi primit chiar o sponsorizare. Este vorba de 25.000 de euro pe care i-ar fi donat primăriei firma din Constanța pentrui a strânge câinii.

Sursa foto: Facebook/Asociația Ador