Viena va interzice utilizarea copiilor, majoritatea români și bulgari, pentru cerșit

Publicat: 15 02. 2012, 11:49
Actualizat: 04 06. 2012, 21:29
Autoritățile locale din Viena vor adopta în curând o lege care interzice utilizarea copiilor, majoritatea români și bulgari, pentru cerșit pe străzile orașului, potrivit ediției electronice a cotidianului austriac Wiener Zeitung, citată de site-ul news.bg.

Autoritățile locale din Viena vor adopta în curând o lege care interzice utilizarea copiilor, majoritatea români și bulgari, pentru cerșit pe străzile orașului, potrivit ediției electronice a cotidianului austriac Wiener Zeitung, citată de site-ul news.bg. Autoritățile municipale vor căuta metode de a-i ajuta pe cerșetori și copii, în mare parte români și bulgari.

Legea va interzice cerșitul începând cu luna iunie și prevede amenzi de 700 de euro pentru persoanele care nu o respectă. Administrația locală de la Viena va adopta cel mai probabil legea până la sfârșitul lui martie. Conform publicației, întrucât legea va fi aplicată de poliție, o instituție federală, va fi necesară și aprobarea Guvernului federal austriac. Sandra Frauenberger, consilier municipal al partidului social-democrat austriac, a apreciat că o interdicție totală asupra cerșitului nu va fi eficientă și va avea rezultate opuse.

În același timp, autoritățile locale vor încerca să convingă Parlamentul de la Viena să aprobe un pachet de măsuri sociale pentru cerșetori, în cooperare cu guvernele din țările lor de origine, în principal România și Bulgaria.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro