Care sunt obiectivele Partidului Mișcarea Populară

Care sunt obiectivele Partidului Mișcarea Populară
Publicat: 26/05/2013, 15:16
Actualizat: 29/03/2019, 06:01

Fundația Mișcarea Populară anunță obiectivele partidului pe care îl va înființa, între care Parlament unicameral cu maximum 300 de aleși, vot prin corespondență pentru toți alegătorii, fiscalitate redusă, ajutoare sociale contra muncă în folosul comunității, comasarea județelor și comunelor mici.

Conform unui comunicat al funcației remis duminică agenției Mediafax, în urma consultărilor publice avute cu aderenții Fundației Mișcarea Populară, au fost stabilite principalele obiective pe care la va susține Partidul Mișcarea Populară.

Este vorba despre: consolidarea parcursului de integrare europeană și euroatlantică; fixarea prin Constituție a numărului de parlamentari la maximum 300 și a unei singure Camere; limitarea prin Constituție a deficitului bugetar la 3% din PIB și a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB; minim 10% din Bugetul de stat alocat anual pentru investiții.

De asemenea, Partidul Mișcarea Populară va milita pentru introducerea votului prin corespondență pentru toți alegătorii.

Noua formațiune politică va mai urmări: deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor și pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere; reducerea impozitelor și nivelului contribuțiilor sociale și stabilirea unor raporturi între salarii și pensii care să stimuleze munca; debirocratizarea și depolitizarea administrației publice, sistemului de educație și de sănătate și regiilor autonome și titularizarea angajaților din sistemul public strict pe bază de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului; reducerea drastică a fraudelor și erorilor din sistemul de plată a taxelor și impozitelor, dar și de distribuire a pensiilor, ajutorului de șomaj și altor drepturi sociale prin informatizarea și integrarea tuturor acestor sisteme.

Partidul Mișcarea Populară va avea ca obiectiv și condiționarea acordării ajutoarelor sociale în cazul celor apți de muncă de prestarea unor zile de muncă în folosul comunității.

Încurajarea producției interne de alimente și facilitarea accesului direct al micilor producători la consumatorii din marile orașe, crearea unui sistem de centre de colectare și depozitare a produselor agricole, în special legume și fructe, precum și modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apă curentă, canalizare, gaze naturale, energie electrică sunt alte obiective pe care le avea viitorul partid.

Formațiunea își va mai propune regionalizarea, descentralizarea și eficientizarea sistemului administrației publice prin comasarea județelor și comunelor mici, nesustenabile economic.

„România trebuie să ajungă în timp la maxim 1000 de primării”, susține sursa citată.

Celelalte obiective fixate pentru Partidul Mișcarea Populară sunt: privatizare sau management privat pentru toate proprietățile statului care nu au importanță strategică; creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene prin constituirea unei singure entități guvernamentale care să gestioneze direct toate programele operaționale în perioada bugetară 2014-2020.

„Facem precizarea că aceste obiective vor fi parte a programului politic pe care Partidul Mișcarea Populară îl va adopta în urma Congresului de constituire.
Criteriile de selecție ale Fundatiei: competență, integritate, compatibilitate cu valorile Fundației și disponibilitate pentru voluntariat, vor fi integrate în statutul Partidului. Liderii, și ulterior candidații Partidului Mișcarea Populară, se vor stabili numai pe baza criteriilor Fundației și prin proceduri democratice, cu avizul Comisiilor de Resurse Umane de la nivel național și județean, și apoi prin competiție internă. Fundația va constitui sursa de idei și de oameni pentru Partid, dar va și monitoriza respectarea valorilor și programului”, se mai arată în comunicat.

Fundația „Mișcarea Populară” a anunțat sâmbătă începerea formalităților legale pentru înființarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mișcarea Populară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unde vrea Marea Britanie să construiască următoarea mare centrală nucleară?
×