Echipa editorială

Adrian Artene – Director editorial

Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro sau apropotv.ro, dar și emisiunile Gândul Live, Prosport Live, Gândul Green și Gândul Financiar.

Articolele scrise de Adrian pot fi citite aici.

Adrian Artene

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă MEDIAFAX, unde a activat aproximativ 3 ani ca reporter pe domeniul social – eveniment, fiind specializat pe segmentul de administrație locală. De asemenea, Nicolae Oprea a activat ca jurnalist în cadrul trustului Dogan Media (Kanal D). La Gândul.ro, Nicolae este reporter pe domeniul administrației locale și scrie / realizează, în principal, reportaje / analize despre activitatea Primăriei Capitalei.

Contact: [email protected]

Articolele scrise de Nicolae Oprea sunt disponibile aici.

Nicolae Oprea

Madalina Prundea

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului de 2002 – unde a acoperit subiectele de social, actualitate, politic, economic, iar din 2008 s-a mutat în redacția EVZ din București, unde aproape doi ani a fost editor pentru corespondenții din țară. În mass-media națională a lucrat apoi la „Adevărul” și postul de televiziune Digi24, iar, din ianuarie 2020, a intrat în echipa Gândul unde urmărește agenda zilei, dar și teme cu impact pe termen lung și „human stories” impresionate.

Adresa de e-mail: [email protected]

Articolele publicate de Mădălina pot fi accesate aici.
Madalina Prundea

Mihai Georgescu

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa.  Activează la GÂNDUL.RO din 2020, în funcția de redactor.  Pasiunile sale sunt istoria, filmele artistice și documentarele de investigații. Articolele sale sunt disponibile aici.

Ioana Tudorascu

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor.Este pasionată de sport, citit, filme de comedie. De asemenea, iubește aventura și călătoriile.

Contact: [email protected]

Articolele scrise de Ioana pot fi citite aici.

Ioana Tudorascu

Alexandru Coman

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani la Gândul, unde semnează articole din toate domeniile jurnalistice, îndeosebi cele din categoria Social- Eveniment, Dezvăluiri sau Showbiz. Alexandru a fost în trecut fotoreporter independent, apoi a lucrat ca operator imagine în TV.

Articolele scrise de Alexandru pot fi citite aici.

Andrei Dumitrescu

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției Române. Jurnalistul și-a început activitatea în anul 2001 și a activat în cadrul secțiilor de eveniment-investigații ale mai multor publicații importante.

Articolele scrise de Andrei sunt disponibile aici.

Andrei Dumitrescu

Cristian Lisandru

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică externă, social sau cultură – este completată cu activitatea literară. A publicat mai multe volume de poezie, proză, articole, eseuri şi pamflete. Este fondator al Cenaclului de Poezie şi Proză „Amprente Literare” și colaborator permanent al mai multor reviste de cultură, membru în diverse cenacluri literare.

Se declară un împătimit al scrisului, spunând că scrisul ”rămâne – și va rămâne – o stare de grație, iar cel prins în jocul acesta nespus de frumos al cuvintelor devine un privilegiat al fiecărei zile”.

E-mail: [email protected]

Articolele lui Cristian pot fi citite aici.

Cristian Lisandru

Silviu Bănilă

Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate culturii de tuning auto din România și străinătate, care de abia „înflorea” la acea vreme.

În anul 2010, Silviu a scris mai multe lucrări dedicate micilor antreprenori, la editura Rentrop & Straton. Au urmat apoi patru ani de activitate la site-ul economic Manager.ro, aparținând aceleiași edituri R&S.

La sfârșitul anului 2014 s-a angajat la cotidianul online„Gândul”, unde lucrează și în prezent.

Articolele scrise de Silviu pot fi citite aici.

Silviu Banila

Radu Pace

Este licențiat în științe politice la SNSPA. Are un masterat în domeniul politicii europene obținut în urma studiilor urmate la SNSPA și Université Libre de Bruxelles. După absolvirea studiilor lucrat în Big Four, iar din 2020 semnează articole pe teme de politică externă și națională în Gândul.ro.

Articolele lui Radu pot fi accesate aici.

Radu Pace

Ionut Muresan

Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, Evenimentul zilei și Adevărul. În 2007 a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism. În ultimii 15 ani a realizat anchete, reportaje și știri din instanțele de judecată.

Articolele scrise de Ionut pot fi accesate aici.

Ionut Muresan