Echipa editorială

Adrian Artene – Director editorial

Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro sau apropotv.ro, dar și emisiunile Gândul Live, Prosport Live, Gândul Green și Gândul Financiar.

Articolele scrise de Adrian pot fi citite aici.

Adrian Artene

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă MEDIAFAX, unde a activat aproximativ 3 ani ca reporter pe domeniul social – eveniment, fiind specializat pe segmentul de administrație locală. De asemenea, Nicolae Oprea a activat ca jurnalist în cadrul trustului Dogan Media (Kanal D). La Gândul.ro, Nicolae este reporter pe domeniul administrației locale și scrie / realizează, în principal, reportaje / analize despre activitatea Primăriei Capitalei.

Contact: [email protected]

Articolele scrise de Nicolae Oprea sunt disponibile aici.

Nicolae Oprea

Madalina Prundea

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului de 2002 – unde a acoperit subiectele de social, actualitate, politic, economic, iar din 2008 s-a mutat în redacția EVZ din București, unde aproape doi ani a fost editor pentru corespondenții din țară. În mass-media națională a lucrat apoi la „Adevărul” și postul de televiziune Digi24, iar, din ianuarie 2020, a intrat în echipa Gândul unde urmărește agenda zilei, dar și teme cu impact pe termen lung și „human stories” impresionate. În plus, aduce în fața publicului teme importante în interviurile luate în platoul GÂNDUL EXCLUSIV.

Adresa de e-mail: [email protected]

Articolele publicate de Mădălina pot fi accesate aici.

Mihai Georgescu

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa.  Activează la GÂNDUL.RO din 2020, în funcția de redactor.  Pasiunile sale sunt istoria, filmele artistice și documentarele de investigații. Articolele sale sunt disponibile aici.

Alexandru Coman

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani la Gândul, unde semnează articole din toate domeniile jurnalistice, îndeosebi cele din categoria Social- Eveniment, Dezvăluiri sau Showbiz. Alexandru a fost în trecut fotoreporter independent, apoi a lucrat ca operator imagine în TV.

Articolele scrise de Alexandru pot fi citite aici.

Andrei Dumitrescu

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției Române. Jurnalistul și-a început activitatea în anul 2001 și a activat în cadrul secțiilor de eveniment-investigații ale mai multor publicații importante.

Articolele scrise de Andrei sunt disponibile aici.

Andrei Dumitrescu

Cristian Lisandru

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică externă, social sau cultură – este completată cu activitatea literară. A publicat mai multe volume de poezie, proză, articole, eseuri şi pamflete. Este fondator al Cenaclului de Poezie şi Proză „Amprente Literare” și colaborator permanent al mai multor reviste de cultură, membru în diverse cenacluri literare.

Se declară un împătimit al scrisului, spunând că scrisul ”rămâne – și va rămâne – o stare de grație, iar cel prins în jocul acesta nespus de frumos al cuvintelor devine un privilegiat al fiecărei zile”.

E-mail: [email protected]

Articolele lui Cristian pot fi citite aici.

Cristian Lisandru

Silviu Bănilă

Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate culturii de tuning auto din România și străinătate, care de abia „înflorea” la acea vreme.

În anul 2010, Silviu a scris mai multe lucrări dedicate micilor antreprenori, la editura Rentrop & Straton. Au urmat apoi patru ani de activitate la site-ul economic Manager.ro, aparținând aceleiași edituri R&S.

La sfârșitul anului 2014 s-a angajat la cotidianul online„Gândul”, unde lucrează și în prezent.

Articolele scrise de Silviu pot fi citite aici.

Silviu Banila

Adrian Nicolae

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri.

S-a alăturat echipei GÂNDUL în anul 2019, în prezent fiind reporter special.

Articolele lui Adrian pot fi accesate aici.

Otilia Serescu

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010.

Ulterior, a fost reporter al Agenției de presă NewsIn, din cadrul trustului Realitatea, unde a scris articole din domeniile Sănătate, Educație și Cultură.

A continuat să lucreze în presă la Televiziunea Money TV, unde s-a ocupat de domeniul Justiție. Din 2013 până în 2020 a fost reporter pe Justiție și apoi editor la Agenția de presă MEDIAFAX.

Între 2020 și 2021 a fost web editor al site-ului Aleph News.

Începând din decembrie 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte de actualitate, atât la nivel național, dar și internațional.

Articolele Otiliei pot fi accesate aici.

Dragoș Tănase

Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, o perioadă activând și la site-ul protvmagazin.ro.

Zece ani mai târziu, lucra pentru site-ul Antenei 1, a1.ro, dar și Observator.tv (actualul observatornews.ro), până în 2014.

Apoi, alți doi ani (din 2015), a scris pentru site-ul cotidianului Jurnalul Național, jurnalul.ro, de unde a plecat să lucreze la Libertatea.ro, din 2017 până în 2019.

La începutul anului 2020, mai precis în data de 1 februarie, s-a angajat la cotidianul online „Gândul”, unde lucrează și în prezent.

Articolele lui Dragoș pot fi accesate aici.

Mariana Predescu

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România.

Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește actualitatea internă și internațională, domeniile politic, economic, dar și social și divertisment.

Articolele Marianei pot fi accesate aici.

Daniel Matei

Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România.

El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în 2020 și semnează articole din domenii precum politic intern, internațional și economic.

Articolele lui Daniel pot fi accesate aici.