Despre noi

Gândul a fost lansat ca un ziar quality, la data de 4 mai 2005, de o echipă redacțională condusă de Cristian Tudor Popescu (director), Mircea Dinescu (senior editor), Adrian Ursu, Lelia Munteanu, Bogdan Chirieac, redactori șefi. Cotidianul a fost fondat de un grup de foști editori ai ziarului Adevărul, după ce au demisionat în bloc, în același an.

Numele inițial ales de echipa redacțională demisionară de la ziarul Adevărul a fost Prezent. Noul ziar s-a numit Prezent doar pentru câteva zile, pentru că la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci era deja înregistrat numele de o altă echipă redacțională. Ziarul mai putea fi botezat Palma, Pâinea neagră sau Infati, dar după discuții îndelungate, într-o sală de consiliu a unui hotel de lângă Piața Presei Libere, s-a ajuns la Gândul Românesc și, mai apoi, doar Gândul. În prima lună, toată echipa redacțională a funcționat într-o magazie din Casa Presei Libere, timp în care o echipă de muncitori lucra la noile birouri.

În anul 2006, trustul Media Pro a preluat pachetul majoritar de acțiuni, prin firma Publimedia. În 2011, Gândul a renunțat definitiv la varianta tipărită, focusându-se pe online.

În februarie 2020, Gândul s-a relansat printr-un nou website și o nouă echipă redacțională, sub conducerea directorului editorial Adrian Artene, iar, din aprilie 2021, s-a alăturat echipei redactorul-șef Livia Ispas, pentru ca, din octombrie 2022, noul redactor-șef să fie desemnat Sorin Avram.  Concomitent, s-a lansat Gândul Live, emisiune transmisă de luni până vineri, de la ora 18.30, pe site-ul Gândul, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube.

În a doua jumătate a anului 2020 a fost lansată o nouă producție tv – Gândul Green, o emisiune în care sunt abordate subiecte precum reciclarea, transportul verde, energia regenerabilă, device-urile și casele inteligente, viitorul electric, smart city și multe altele. Emisiunea Gândul Green este difuzată pe site-ul Gândul și pe paginile de socializare ale publicației.

În 2022, Gândul a integrat în platforma video două producții tv consacrate: ”Marius Tucă Show” (emisiune ce poate fi urmărită de luni până joi, începând de la ora 20.00) și ”Față în față cu Ion Cristoiu” (în fiecare marți de la ora 21.15). De asemenea, din 2022, podcastul ”Altceva cu Adrian Artene” – o producție exclusivă Gândul – este difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00.