Despre noi

Gândul a fost lansat ca un ziar quality la data de 4 mai 2005 de o echipă redacțională condusă de Cristian Tudor Popescu (director), Mircea Dinescu (senior editor), Adrian Ursu, Lelia Munteanu, Bogdan Chirieac, redactori șefi. Cotidianul a fost fondat de un grup de foști editori ai ziarului Adevărul, care au demisionat în bloc, în același an 2005.

Numele inițial ales de echipa redacțională demisionară de la ziarul Adevărul a fost Prezent. Însă, noul ziar s-a numit Prezent doar pentru cateva zile, deorece Oficiul pentru Invenții și Marci a descoperit că numele era deja înregistrat de altă echipă redacțională. Ziarul mai putea fi botezat Palma, Pâinea neagră sau Infati dar după discuții îndelungate într-o sală de consiliu a unui hotel de lângă Piața Presei Libere s-a ajuns la Gândul Românesc și mai apoi, doar Gândul. În prima lună, toată echipa redacțională a muncit într-o magazie din Casa Presei Libere, timp în care o echipă de muncitori lucra la noile birouri.

În anul 2006, trustul Media Pro a preluat pachetul majoritar de acțiuni prin firma Publimedia.

În 2011 Gândul a renunțat definitiv la varianta tipărită focusându-se pe online.

În anul 2020, în luna februarie, Gândul s-a relansat printr-un nou website și o nouă echipă redacțională, sub conducerea editorială a lui Adrian Artene. Concomitent s-a lansat Gândul Live, o producție tv care rulează zilnic între orele 11.30 și 13.00 și care este transmisă pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al site-ului. În a doua jumătate a anului 2020 a fost lansată o nouă producție tv – Gândul Green, o emisiune săptămânală în care sunt abordate subiecte precum reciclarea, transportul verde, energia regenerabilă, device-urile și casele inteligente, viitorul electric, smart city și multe altele. Emisiunea Gandul Green este difuzata in fiecare miercuri de la ora 21.00 pe site-ul gandul.ro si pe paginile de socializare ale publicatiei.

Inchide