Fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat

Fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat
Publicat: 23/11/2013, 09:31
Actualizat: 27/03/2019, 10:53

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro și arestat în martie 2012, a fost pus în libertate, în noaptea de vineri spre sâmbătă el fiind eliberat din Penitenciarul Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Boldea a părăsit Penitenciarul Galați la ora 23.55, a precizat purtătorul de cuvânt al unității de detenție, Simona Costache.

Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus în libertate în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a respins un recurs al procurorilor DIICOT formulat la o decizie a Curții de Apel Iași.

În urmă cu o săptămână, magistrații Curții de Apel Iasi au emis, pentru a cincea oară consecutiv, o decizie prin care fostul parlamentar să fie judecat în libertate, iar procurorii DIICOT au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care vineri seară a respins recursul și a admis eliberarea lui Boldea, cu interdicția de a părăsi țara, până la pronunțarea unei sentințe în dosarul său.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 și încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanțele i-au prelungit succesiv măsura.

Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpații au acționat sub coordonarea liderului grupării – Mihail Boldea.

„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galați și Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curții de Arbitraj Galați, identificau terenuri și imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpații au utilizat hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale”, precizau procurorii DIICOT.

Într-un alt dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați., fostul deputat Mihail Boldea a fost deferit justiției, alături de șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în prezent suspendat din funcție, pentru șantaj, mită și spălare de bani.

Procurorii anticorupție de la Galați l-au trimis în judecată, în 21 octombrie, pe Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României la data comiterii unor fapte și avocat în Baroul Galați, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de șantaj (14 fapte), spălare a banilor, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție, participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, ambele în formă continuată (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals în declarații în formă continuată, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, susțin anchetatorii.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii