Compania RCS&RDS a fost marele câștigător al unui concurs organizat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea unor frecvențe de radio generaliste, primind, miercuri, trei frecvențe – în Sibiu, Sighișoara și Reșița – pentru a lansa postul Digi FM.
CNA a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvențe de radio generaliste, în ședința de miercuri a Consiliului fiind adjudecat un număr total de 21 de frecvențe (20 generaliste și una tematică).
Cele mai multe frecvențe de radio (3) au fost atribuite societății RCS&RDS, pentru lansarea postului de radio generalist Digi FM.
Cele 3 frecvențe primite de Digi FM-RCS&RDS sunt în localitățile Reșița (frecvența 89.0 MHz), Sibiu (frecvența 89,0 MHz) și Sighișoara (frecvența 94,0 MHz).
Însă RCS&RDS a primit doar trei frecvențe dintre cele zece pentru care s-a înscris la concursul organizat de CNA și pe care dorea să lanseze postul de radio generalist Digi FM.
Pe de altă parte, la concursul organizat de CNA, societatea Galaxy SRL a primit 2 frecvențe pentru extinderea postului de radio Galaxy FM, în localitățile Câmpulung (frecvența 87,8 MHz) și Turnu-Măgurele (frecvența 97,2 MHz).
Tot 2 frecvențe a primit și Asociația Radio Trafic București, pentru a lansa postul generalist Radio Trafic în localitățile Medgidia (frecvența 97,5 MHz) și Târgoviște (frecvența 90,5 MHz).
Pe de altă parte, societatea Media Grup Production SRL a primit frecvența 93,8 MHz din Buzău, pentru postul de radio generalist Focus FM.
De asemenea, societatea Adway Direction SRL a primit o frecvență pentru postul generalist Tulcea FM (frecvența 91,4 MHz).
Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL – parte a trustului media Intact – a primit o frecvență la Vaslui (95,2 MHz), pentru lansarea postului de radio cu profil tematic-clasic Figaro FM. Frecvența de radio tematică de la Vaslui a fost repusă la votul membrilor CNA, după ce, în ședința din 21 noiembrie, niciuna din societățile care au concurat pentru această frecvență nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (șase) pentru a primi licența.
Pe de altă parte, la concursul de miercuri, CNA a acordat câte o frecvență de radio generalistă altor 11 societăți.
Astfel, SC Novus Day SRL a primit frecvența din Abrud (94,3 MHz), pentru postul de radio Atlas FM; SC Voice Media Center SRL a primit frecvența din Borsec (89,0 MHz), pentru postul de radio Class FM; SC TV Corona SRL a primit frecvența din Covasna (96,8 MHz), pentru postul Corona FM; SC Impact F.M. SRL – frecvența din Gura Humorului (93,5 MHz), pentru Impact FM; SC ETV Center SRL – frecvența din Miercurea Ciuc (88,1 MHz,) pentru Erdely FM; SC Stil Media SRL – frecvența din Rădăuți (90,1 MHz), pentru postul Viva FM; SC New Media Bucovina SRL – o altă frecvență din Rădăuți (99,2 MHz), pentru Radio Gold Rădăuți; SC Voice Media Center SRL – frecvența din Satu Mare (92,3 MHz), pentru Sam FM; SC Stormer SA – frecvența din Sfântu Gheorghe (91,0 MHz), pentru postul We Radio; SC Senia Company 999 SRL – frecvența din Sângeorz-Băi (87,9 MHz), pentru Radio Senia; SC Mediaprim SRL – frecvența din Târgu-Cărbunești (95,4 MHz), pentru Radio Panduru.
Pe de altă parte, trei frecvențe de radio generaliste – cea din Tecuci (91.0 MHz), cea din Târgu-Mureș (1.584 MHz) și cea din Suceava (90,4 MHz) – vor fi atribuite într-o altă ședință a CNA, după ce, miercuri, niciuna din societățile care au concurat pentru fiecare din aceste frecvențe nu a întrunit numărul minim necesar de voturi favorabile din partea membrilor CNA (șase).