Zece obiecte care ”foarte probabil” aparțin avionului dispărut, localizate de un satelit japonez. Zona de căutare a fost modificată

Zece obiecte care ''foarte probabil'' aparțin avionului dispărut, localizate de un satelit japonez. Zona de căutare a fost modificată
Publicat: 28/03/2014, 07:20
Actualizat: 29/07/2014, 20:01

Potrivit Biroului de cercetare și informații al Guvernului, citat de agențiile de presă Jiji și Kyodo, cel mai mare dintre aceste obiecte are lungimea de opt metri și lățimea de patru metri. Acest birou a precizat că imaginile au fost luate miercuri, în cadrul operațiunilor de căutare a zborului MH370.

Potrivit unui oficial japonez, aceste obiecte reprezintă „foarte probabil” fragmente ale avionului dispărut pe 8 martie.

Furtunile și rafalele de vânt puternice au dus joi la suspendarea operațiunilor de căutare pe cale aeriană a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

Joi, Thailanda a anunțat că un satelit thailandez a descoprit aproximativ 300 de obiecte, care au de la doi la 15 metri, plutind în sudul Oceanului Indian, la aproximativ 2.700 de kilometri în largul coastelor orașului australian Perth. Imaginile datează de marți.

Anterior, Malaysia a afirmat că noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezența a 122 de obiecte într-o zonă de 400 de kilometri pătrați de ocean.

Imaginile prin satelit precedente, transmise de Australia, China și Franța, arată și ele obiecte care plutesc, dintre care unele măsoară mai mulți metri, în zonele de căutare situate la câteva mii de kilometri sud-vest de Perth (oraș situat pe coasta de vest a Australiei).

Zona de căutare a zborului MH370, modificată în urma „unei noi piste credibile”,anunță Australia

Operațiunile de căutare a avionului Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines au fost deplasate cu aproximativ 1.100 de kilometri nord-est de la locul inițial de survol pentru căutări, în urma apariției unei „noi piste credibile”, a anunțat vineri Australia, citată de AFP.

„Noile informații de care dispunem se bazează pe o analiză continuă a datelor înregistrate de radar între Marea Chinei de Sud și Strâmtoarea Malacca, înainte de pierderea contactului cu radarul” avionului, a anunțat Autoritatea australiană pentru siguranță maritimă (AMSA), care coordonează operațiunile de căutare.

Aceste date „arată că avionul zbura mai repede decât noi am estimat anterior, ceea ce explică un consum mai mare de carburant și o reducere a distanței posibile parcurse de avion spre sud, în Oceanul Indian”, a adăugat AMSA.

Analizele datelor de pe radare au fost furnizate de echipa de anchetă internațională, creată în Malaysia.

Potrivit Agenției australiene pentru securitatea transporturilor (ATSB), „este vorba de pista cea mai credibilă cu privire la posibila localizare a fragmentelor” avionului dispărut.

Noua zonă de căutări se întinde pe o suprafață de 319.000 de kilomentri pătrați, la aproximativ 1.850 de kilometri vest de Perth (vestul Australiei).

„ATSB subliniază că traiectoria potențială a avionului a fost posibil clarificată mai bine, datorită analizelor realizate de echipa de anchetă internațională”, precizând că Australia urmează, drept consecință, să-și repoziționeze sateliții.

Din momentul dispariției, la 8 martie, a zborului MH370 cu 239 de persoane la bord, mai multe state au detectat obiecte în zona de căutare, care în prezent se situa la distanța de 2.500 de kilometri sud-vest de Perth.

Zece avioane din șase state participă la operațiunile de căutare, vineri, după ce în ajun căutările fuseseră suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Cinci nave chineze și una australiană, de asemenea, participă la căutări.

Anna Primac, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se verifică banii românilor. Ordinul care se va aplica în toată România
Zodiile lovite de noroc. Scapă de un coșmar
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Cele mai frumoase mesaje și urări de La mulți ani de Constantin și Elena 2024
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Ce salariu a primit șeful Nvidia în 2023? Acțiunile companiei au explodat!
×