Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran, în premieră în România, animația „Loulou, l’incroyable secret”

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran, în premieră în România, animația Loulou, l'incroyable secret
Publicat: 06/11/2014, 11:40

În competiția de lungmetraje internaționale a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și CinemaPro, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Loulou, l’incroyable secret” va fi proiectat în premieră pentru România și reprezintă cel mai recent lungmetraj de animație al casei de producție și graphic design franceze Prima Linea Productions.

De asemenea, „Finn” (competiție, regia Frans Weisz, premieră mondială la Toronto IFF, în competiție la Berlinale 2014) va avea premiera de gală la deschiderea oficială a celea de-a șasea ediții KINOdiseea, în prezența regizorului și a actorului principal, Mels van der Hoeven, pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri între copii și invitați. Deși încurajat de tatăl său să joace fotbal, Finn descoperă o pasiune pentru vioară și puterea muzicii.

„Misiunea Sputnik/ Mission: Sputnik” (competiție, regia Markus Dietrich, în premieră la Berlinale 2014) este inspirat de poveștile „adevărate” create în jurul zilei de 9 noiembrie 1989, ziua căderii Zidului Berlinului. Atunci când află că unchiul său preferat va fi deportat în Berlinul de Vest, încăpățânata Frederike (Rike) plănuiește o misiune spațială grandioasă pentru a-l aduce înapoi folosind teleportarea.

„Să vezi marea!/ To see the sea” (competiție) este filmul de debut al regizorului ceh Jiří Mádl, în prezența căruia va fi proiectat în premieră în România. Acțiunea este ingenios filmată din perspectiva unui băiat, Tomas, care se visează următorul MiloÅ¡ Forman. Titlul face referire la personajul-copil Antoine Doinel al lui François Truffaut din „Cele patru sute de lovituri/ Les quatre cents coups”, care, la fel ca Tomas, își dorește să vadă marea. Va avea parte de proiecții pe 16 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie, și pe 17 noiembrie, ora 12.00, la Cinema Studio, urmate de o discuție cu actorul principal, Jan Marsal. Publicul se va putea întâlni cu regizorul Jiří Mádl, după ultima proiecție, pe 19 noiembrie, de la ora 10.00, la Cinema Studio.

În competiția pentru trofeul KINOdiseea vor mai concura „Concursul/ The Contest” (regia Martin Miehe-Renard, în competiție la Berlinale 2014, premieră mondială la Toronto IFF, premieră națională în prezența realizatorului + sesiune de întrebări și răspunsuri), o frumoasă poveste care continuă tradiția filmelor daneze pentru copii, „Emil și Ida” (premieră națională) animația suedeză bazată pe cărțile populare ale autoarei Astrid Lindgren, „Poveste de Iarnă” (proiecție în prezența actorului Dennis Reinsma, premieră națională, în competiție la Berlinale 2014), povestea magică de Crăciun care urmărește prietenia neașteptată dintre solitarul Max și un ren excentric care aterizează în hambarul său, „Fiddlesticks” (regia Veit Helmer, premieră națională). Regizorul Veit Helmer, invitat special anul acesta la KINOdiseea, a regizat primul său film la 14 ani, a lucrat alături de Wim Wenders, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary și Festivalul de la Veneția. Veit Helmer va participa la o serie de sesiuni de întrebări și răspunsuri, pe 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio, și pe 18 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie.

Vor mai rula în competiție filmul „Băiatul furnică/ Antboy” (în premieră națională, premieră mondială la Toronto IFF), o alternativă pentru copii la filmele cu super-eroi care poate concura ușor cu studiourile Marvel, animația „Hocus Pocus Alfie Atkins”, o adaptare suedeză după seria de cărți pentru copii omonimă a autoarei Gunilla Bergström, lungmetrajul „Cinci Prieteni/ The Famous Five 3” (premieră mondială la Toronto IFF) și „Privighetoarea/ The Nightingale” (regia Philippe Muyl, în premieră națională, cel mai bun film pentru copii la Zlin IFF din Cehia).

Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Câștigătorii care au trimis cele mai creative recenzii la filmele preferate vor avea parte de o experiență unică, de șansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaște profesioniști din domeniu și de a se bucura de numeroase surprize.

Programul complet al celei de-a șasea ediții poate fi consultat pe site-ul kinodiseea.ro.

Primele bilete au fost puse în vânzare, pe www.eventbook.ro. Intrarea la proiecțiile din timpul zilei este gratuită, iar doar pentru acestea se pot face rezervări online pe kinodiseea.ro. Biletele pentru proiecțiile de la ora 19.00 costă 7 lei – copii/ 10 lei – adulți și pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente de profil din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la cea de-a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția a 30-a, și Cine-Jeune de l’Aisne (ediția 31).

Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei sectorului 5. KINOdiseea este un proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Uniunea Cineaștilor din România (UCIN), cu sprijinul Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Serviciu militar obligatoriu pentru FEMEI. Ar putea fi chemate în Armată
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×