Ministrul Matache, chemat de Dragnea la partid să dea explicații privind situația autostrăzii Orăștie-Sibiu: „Vreau să aflu cine e de vină”

Ministrul Matache, chemat de Dragnea la partid să dea explicații privind situația autostrăzii Orăștie-Sibiu: Vreau să aflu cine e de vină
Publicat: 21/10/2015, 00:09

„Luni, domnul Matache trebuie să vină în Biroul Permanent să dea explicații, după ce vom primi și eu și colegii mei explicații, în conferința de presă de după BPN o să răspund a întrebare. Eu vreau, nu numai eu, partidul, prin conducerea lui, vrea să primească explicații despre ce s-a întâmplat acolo, e vina lui, e vina celor de dinainte, are altcineva vreo vină, a altora, s-a produs ceva în pământ. Nu știu, dar vreau niște explicații corecte ca să nu vorbim discuții la televizor”, a spus Dragnea, la o emisiune a postului Realitatea TV.

El a adăugat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul Transporturilor, luni, după Congres și a fost stabilită informarea de săptămâna viitoare.

„Am avut o discuție cu domnul Matache luni dimineață, după Congres și am stabilit că luni va veni cu această informare”, a mai spus Dragnea.

Ministerul Transporturilor a cerut companiei italiene Salini Impregilo urgentarea și definitivarea aspectelor tehnice pentru remedierea deficiențelor și pentru finalizarea lucrărilor la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie, în cadrul căruia o porțiune de 200 metri trebuie demolată și refăcută.

O delegație a MT, condusă de ministrul Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai conducerii CNADNR, cât și cu reprezentanți ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăștie. Matache a făcut săptămâna trecută vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu Orăștie.

„În funcție de soluția finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziția părții române, aceea de a nu plăti în plus față de prevederile contractuale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Săliște și Cunta, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limita pentru finalizare fiind luna decembrie.

O porțiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăștie, aflată în zona kilometrului 60 și deschisă în noiembrie 2014, va fi demolată și refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundație cauzate de infiltrații, estimadu-se că lucrările vor fi gata în decembrie.

Concluzia apare într-un raport al Companiei de Autostrăzi, în care specialiștii Direcției Calitate solicită demolarea și refacerea unei secțiuni din Autostrada Sibiu-Orăștie.

În raportul specialiștilor CNADNR se arată că fundația autostrăzii nu a fost executată corect și cu materialele prevăzute în proiect, iar în zona kilometrului 60+600 metri există infiltrații de apă la o adâncime de 8-10 metri.

„Ca urmare (a problemelor constatate, n.r.) solicităm extinderea investigațiilor din corpul autostrăzii pe o lungime corespunzătoare în stânga și în dreapta zonei de la kilometrul 60+600 metri până la eliminarea din fundație a argilei contractile și realizarea corpului autostrăzii pe o fundație sănătoasă”, concluzionează specialiștii companiei de drumuri.

Sursele citate arată că demolarea și refacerea autostrăzii vor avea loc „pe o lungime de aproximativ 200 de metri”, pe cheltuiala antreprenorului, iar lucrările ar urmă să fie finalizate în decembrie, când autostrada va fi redeschisă circulației.

Începând cu dată 7 septembrie, CNADNR a restricționat total traficul rutier între nodul rutier Săliște (km 270+020) și nodul rutier Cunta (km 292+455).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern