Anchetatorii americani confirmă unele aspecte ale dosarului Trump-Rusia

Anchetatorii americani confirmă unele aspecte ale dosarului Trump-Rusia
Publicat: 11/02/2017, 11:33
Actualizat: 11/02/2017, 17:59

Așa cum CNN a comunicat anterior, în perioada în care Donald Trump încă era președinte-ales al SUA, acesta, precum și Barack Obama au fost înștiințați cu privire la existența acestui dosar, înaintea punerii în funcție a actualului președinte american.

Niciuna dintre noile informații nu are legătură cu acuzațiile din acest dosar, ci mai degrabă cu relațiile dintre naționalii străini. Dosarul detaliază zeci de conversații dintre oficiali ruși și alți conaționali. Sursele nu au putut confirma care anume conversații specifice au fost interceptate sau conținutul acestor discuții, din cauza faptului că acestea sunt niște informații clasificate. Dar interceptările confirmă că unele conversații descrise în acest dosar au avut loc între aceeași indivizi, în aceleași zile și locații, exact în felul în care au fost descrise în dosar, potrivit oficialilor. CNN nu a putut confirma anterior dacă conținutul ar avea legătură cu Donald Trump.

Confirmarea, bazată pe conversațiile interceptate, a conferit însă serviciilor de informații și de aplicare a legii „mai multă încredere” în credibilitatea unor aspecte ale dosarului pe măsură ce aceștia continuă să-i investigheze conținutul, conform surselor.

Contactat pentru a comenta aceste noi informații, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer a condamnat relatările CNN ca fiind false.

FBI-ul, Departamentul de Justiție, CIA-ul au refuzat să comenteze.

Oficialii americani ai servicilor secrete subliniază faptul că discuțiile interceptate au avut loc exclusiv între naționali străini, inclusiv cele ce aveau legătură cu Guvernul rus.

O parte din indivizii implicați în conversațiile interceptate erau cunoscuți de serviciile secrete americane ca „fiind extrem de amestecați” în colectarea informațiilor dăunătoare lui Hillary Clinton și de ajutor lui Donald Trump.

Până în acest moment, oficialii serviciilor secrete ale SUA și cele de aplicare a legii au declarat că nu au putut verifica nici o parte a dosarului în cauză.

Oficialii care au discutat cu CNN au atras atenția în privința faptului că nu au ajuns la nici un fel de concluzie în privința unor eventuale informații compromițătoare despre președintele american ce ar fi deținute de Guvernul rus. Aceștia nu au comentat și nici nu au confirmat nici un fel de presupuse discuții sau întâlniri între oficiali ruși și cetățeni americani, inclusiv asociați ai lui Donald Trump.

Unul dintre oficiali a subliniat faptul că CNN nu a confirmat aceste lucruri.

Președintele american a respins informațiile din dosar, afirmând că acestea sunt știri false.

Conform unui raport al serviciilor de informații americane, agențiile secrete ruse ar avea informații compromițătoare despre Donald Trump, despre viața privată și despre afacerile magnatului republican. Unele surse susțin că membri ai echipei de campanie electorală a lui Donald Trump ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse, în contextul în care Administrația Vladimir Putin este acuzată că a lansat atacuri cibernetice în scrutinul prezidențial american. Președintele-ales al SUA, Donald Trump, a respins vehement relatările conform cărora Rusia ar avea informații compromițătoare despre el. Kremlinul nu deține materiale compromițătoare despre președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump sau despre fosta sa rivală, Hillary Clinton, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dosarul a fost întreprins de un fost agent britanic ce și-a petrecut câțiva ani în cadrul unei operațiuni diplomatice de lucru sub acoperire, în Rusia și în străinătate. După ce a părăsit servicile secrete, acesta a oferit informații FBI-ului în privința corupției din cadrul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Datorită activității sale, raportul său despre Trump a avut credibilitate, în pofida informațiilor neverificate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce fotografie a postat Florin Piersic Jr. la scurt timp după ce tatăl lui a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
TRUCUL pentru cea mai BUUUNĂ bere! E simplu și rapid
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Românii, striviți de prețuri. Un obicei banal a devenit un lux
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Postarea controversată făcută de Florin Piersic Jr. în timp ce tatăl lui se află la...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
„Mâna lui Dumnezeu”, structura cosmică de-a dreptul spectaculoasă, însă deloc supranaturală