Doina Pană a demisionat din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor. Mesajul lui Dragnea

Doina Pană a demisionat din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor. Mesajul lui Dragnea
Publicat: 03/01/2018, 18:12
Actualizat: 03/01/2018, 20:32

UPDATE: Președintele PSD, Liviu Dragnea, transmite, pe Facebook că nominalizarea pentru noul ministru al Apelor și Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Național, care va fi convocat zilele următoare, după ce Doina Pană și-a anunțat miercuri demisia.

„Îi mulțumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirișărilor ilegale, toate acestea și multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Național, care va fi convocat zilele următoare”, anunță pe Facebook, Liviu Dragnea.

„Prin prezenta vă aduc la cunoștință că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activității în calitatea de ministru. Prin urmare, prin prezenta, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul ministerului Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate. Apreciez conclucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o și vă asigur de întreg sprijinul meu pentru îndeplinirea programului de guvernare din calitatea mea de parlamentar”, se arată în demisia către premierul mihai Tudose, care este înregistrată miercuri, 3 ianuarie.

„Prin acțiunile întreprinse și măsurile concrete luate în domeniul Păduri în cele două mandate ale mele de ministru al Apelor și Pădurilor (martie 2014 – decembrie 2014 și 30 iunie 2017 – 3 ianuarie 2018), precum și prin activitatea mea susținută în Parlamentul României, consider că mi-am îndeplinit misiunea: scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”, arată Doina Pană, într-un raport de activitate anexat demisiei din funcția de ministru.

„Datorită Radarului Pădurilor și a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014, și a măsurilor legislative la care am fost co-inițiator, un nou Cod Silvic și o nouă Lege a contravențiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curții de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la cca 0,4 milioane mc/an. Tot datorită Radarului Pădurilor, care nu permite achiziția de lemn tăiat ilegal, s-a ajuns la situația că România a devenit, din exportator de buștean, importator de buștean. Exportăm pe an cca. 0,3 milioane mc și importăm pe an peste 2 milioane mc”, mai arată Doina Pană.

De asemenea, „sistemul informatic SUMAL funcționează din 2014, fără întrerupere. El a fost dezvoltat în plus, în 2014, față de cerințele Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligațiilor ce revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, încât drumul lemnului de când pleacă din pădure până la destinatarul final (mobilă sau ieșire din țară) este urmărit în timp real prin intermediul Radarului Pădurilor. Este un sistem unic în Europa, posibil în lume, foarte eficient. Un exemplu de foarte bună practică, apreciat public și de Comisia Europeană. Colaborarea cu Serviciul de Telecomunicații Speciale creează premisele dezvoltării eficiente a întregului sistem informatic integrat”.

„Toate acestea, coroborate cu dezvoltarea informatică a SUMAL și a Radarului Pădurilor, completate de promulgarea noului Statut al personalului silvic, vor conduce, în scurt timp, la diminuarea spre 0 a tăierilor ilegale în România”, mai arată ministrul demisionar.

Doina Pană, are 60 de ani, este vicepreședinte PSD și a mai fost ministru, în Guvernul condus de Victor Ponta, unde a deținut mandatul de la Ape, Păduri și Piscicultură. A devenit cunoscută după ce, în 2014, presa a relatat că, într-o vizită făcută la inundațiile din județul Teleorman, premierul Victor Ponta i-ar fi spus: „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de niște inundații?”. Cei doi au infirmat acest dialog.

Doina Pană se află la al doilea mandat și în Legislativ. De profesie este inginer electrotehnist, și a lucrat în învățământ de 34 de ani. S-a născut pe data de 16 mai 1957, în comuna Matei, județul Bistrița-Năsăud.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO