Cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa, într-un spital din Capitală

Cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa, într-un spital din Capitală
Publicat: 21/02/2018, 13:24

„În momentul de față, ce avem aici în acest centru reprezintă dotarea cea mai performantă la nivel european într-un astfel de spital. Proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, investiție a MApN și a Spitalului Militar. Este doar un prim pas pentru că urmează în Spitalul militar investiții foarte serioase. Avem un program major de investiții pentru Spitalul Militar însemnând o clădire nouă, un pavilion nou pe care intenționăm să-l construim în perioada imediat următoare, însemnând investiție în tehnică militară, în resursă umană”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a precizat că noul centru va putea primi și militari străini care ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

„Spitalul acesta este spital de rol 4. Ne dorim ca în parteneriatul pe care îl avem și cu SUA, dar și ca țară membră NATO, să putem să deservim, dacă va fi nevoie, nevoile aliate pentru medicină militară. Spitalul este un spital de rol 4, asta înseamnă că este ultimul tip de spital din lanțul de intervenție medicală în cazul în care este necesar acest lucru. (…) Investițiile pe care le vom derula în perioada imediat următoare nu vor face nimic altceva decât să ridicăm standardul pentru a putea deservi nu doar pacienții din sistemul medical militar, dar orice pacient care se află în suferință și dorește servicii de calitate”, a adăugat ministrul.

Centrul integrat are două aparte importante: SPECT-CT, care se adresează mai multor afecțiuni ale sistemului endocrin (tiroidă, paratiroidă), ale sistemului renal, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și PET-CT, care este dedicat depistării afecțiunilor oncologice.

„Am obținut, în cel mai scurt timp, avizele de la DSP și de la CNCAN ceea ce este un lucru absolut deosebit. SPECT-CT este funcțional de mâine, investigații iztopice sunt decontate de către CNAS și se adresează tuturor pacienților care se pot programa la număr care va fi afișat pe site. În ceea ce privește PET-CT-ul, depistarea investigațiilor oncologice se va face în măsura în care casa de asigurări de sănătate ne va include în program ca aceste investigații să fie gratuite prin programul național al Casei”, a explicat comandatul Spitalului Militar „Dr. Carol Davila” dr. Florentina Ioniță Radu.

În ceea ce privește personalul medical, acesta a fost format atât în țară, cât și în străinătate, fiind vorba despre trei doctori de medicină nucleară, doi de radiologie imagistică medicală, un fizician medical, patru asistente și personal tehnic.

„Ei (medicii – n.r.) aveau experiență anterioară, dar s-au perfecționat pentru a lucra pe acest aparat pentru că trainingul a fost inclus în costul aparatului. (…) Acest centru este foarte important pentru că întrunește două capabilități: capabilitatea de investigația imagistică adică de scintigrafie, dar care adaugă această tomografie computerizată, adică o imagine 3D, deci o acuratețe extraordinară a diagnosticului.”, a adăugat comandantul.

În contextul inaugurării acestui centru de medicină nucleară, ministrul Mihai Fifor a subliniat că urmează să fie depus un memorandum prin care se va solicita deblocarea de posturi pentru Armata Română, din care 250 de medici care vor ajunge la Spitalul Militar pe diverse specialități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?